Szakadtak a szalagok, véget ért Ibrahimovic szezonja

fbl TOPSHOTS Horizontal
Manchester United's Swedish striker Zlatan Ibrahimovic reacts after falling awkwardly during the UEFA Europa League quarter-final second leg football match between Manchester United and Anderlecht at Old Trafford in Manchester, north west England, on April 20, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint megvan a diagnózis Zlatan Ibrahimovic csütörtöki sérülését illetően. José Mourinho jól tette, hogy nem volt optimista.

Gianluca di Marzio olasz futballszakírótól származó információk szerint véget ért Zlatan Ibrahimovic szezonja, miután csütörtöki, az Anderlecht elleni Európa Liga-negyeddöntő visszavágóján elszenvedett sérülése valóban rendkívül súlyosnak bizonyult.

Egyelőre nincsenek hivatalos leletek, de a rendre megbízható forrásnak bizonyuló Di Marzio tudomása szerint Ibrahimovic jobb térdében az elülső és az oldalsó keresztszalagok is elszakadtak egy balszerencsés talajfogás után.

Ha ez valóban így van, akkor a svéd csatárnak nyolc-kilenc hónapot kell kihagynia.

A Sky Sports szerint a sérülés véget vethet Ibra manchesteri karrierjének, lévén a tavaly nyári szerződésében lévő plusz egy éves opciót még nem írták alá a felek, és valószínű már nem is fogják.

Nagy veszteség

Zlatan kiesése hatalmas érvágás a Celta Vigo ellen az Európa Liga elődöntőjére készülő Unitednek. A sorozat megnyerése - vagy a bajnoki negyedik hely elcsípése, amiért a városi rivális Cityvel fut versenyt - BL-indulást érne José Mourinho csapatának, ami két év távollét után különösen fontos lenne.

Zlatan nélkül azonban ez nagyon nehéz lesz. A nyáron érkező csatár igazi vezére volt a csapatnak,

28 bajnokin 17 gólt szerezve, amihez hozzátett még 11-et az egyéb sorozatokban,

így például a Community Shielden és a Ligakupa döntőjében ls győztes gólt szerzett.

José Mourinhónak tehát igaza lett, amikor azt mondta, hogy cseppet sem optimista Ibra sérülésével kapcsolatban.