Régen volt ilyen jó meccsük a hollandoknak

fbl Horizontal
Netherlands' Arjen Robben (L) vies with Ivory Coast's Simon Deli (R) during a practice match between The Netherlands and Ivory Coast in the Kuip Stadium in Rotterdam on June 4, 2017. / AFP PHOTO / ANP / Robin van Lonkhuijsen / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A holland válogatott Rotterdamban könnyedén verte 5-0-ra Elefántcsontpartot. A sok fiatal között azért Arjen Robben is betalált egyszer.

Az elmúlt években kudarcok során átélő holland válogatott - amelyik a tavalyi Európa-bajnokságra sem jutott ki - vasárnap este Rotterdamban újra a régi arcát mutatta. A félidőben már 3-0-ra vezettek az egyik legjobb afrikai csapatnak számító Elefántcsontpart ellen. A háromból két gólt az Ajax 25 éves védője, Joel Veltman szerzett, a középsőt pedig tizenegyesből Arjen Robben. Aki egy gólpasszt is kiosztott, ezzel már 28-nál tart, amivel 2000 óta a második a holland ranglistán Wesley Sneijder mögött.

A hollandok a második félidőben sem lazsáltak ekkor Davy Klaassen és Vincent Jansen rúgott egy-egy gólt, így végül 5-0 lett a vége. Ilyen nagy arányú győzelmet utoljára 2014 novemberében arattak, akkor 6-0-ra verték Lettországot Eb-selejtezőn.

A rotterdami De Kuipban pedig a 2000-es Eb-n, a jugoszlávok elleni 6-1 óta nem tudtak ilyen különbséggel győzni.

A 70. percben Klaassen helyén pályára lépő Wesley Sneijder 130. alkalommal viselhette a válogatott mezét, ezzel beállítva Edwin van der Saar rekordját.