A megalázó fizetés üldözheti Ronaldót Madridból Párizsba

Fussball Champions League/  Borussia Dortmund - Real Madrid CF  1:3 group Cup UEFA Ballverein Fussballspieler Vereinstrikot Club Dress Verein Europa Fussballspiel Fussball Football 1909 Profi Spanien group stage Sport Sports jersey Spain Espana Profifussb
Cristiano RONALDO (Real) die Haende (Hande) in die Hueften (Huften) gestuetzt, blickt missmutig, Missmut; halbe Figur, Halbfigur; Fussball Champions League, Gruppenphase, Gruppe H, Borussia Dortmund (DO) - Real Madrid CF (Real) 1:3, am 26.09.2017 in Dortmund/ Germany. |usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az El Confidencial című spanyol lap szerint kezd végképp elmérgesedni Cristiano Ronaldo és a Real Madrid viszonya. A portugál elégedetlen a fizetésével, a klub viszont nem hajlandó módosítani a szerződését. Párizsban már ugrásra készek, és a tervük is megvan a költségek csökkentésére.

A lap szerint a Paris Saint-Germain tulajdonosa, Nasser Al-Khelaifi már kész haditervvel várja a nyári átigazolási időszakot, hogy lecsapjon Cristiano Ronaldóra, és létrehozza az igencsak félelmetesnek tűnő Ronaldo-Neymar-Mbappé támadó "szentháromságot".

Kylian Mbappe (b) és Neymar. És most képzeljék még ide Cristiano Ronaldót! Forrás: AFP/Franck Fife

A katari üzletember optimizmusát a madridból érkező hírek táplálják. Ezek szerint Cristiano Ronaldo folyamatosan bombázza levelekkel a Real Madrid elnökét, Florentino Pérezt, akit arra akar rávenni, hogy módosítsák a 2021-ig szóló szerződését. Természetesen annak is a fizetéséről szóló részét. Ronaldo ugyanis - legalábbis a Mundo Deportivo című katalán sportlap szerint - nem tud belenyugodni, hogy ötszörös aranylabdásként, a FIFA The Best díjának tulajdonosaként, azaz hivatalosan is a világ legjobb játékosaként látványosan kevesebbet keressen, mint két legnagyobb riválisa, a Barcelonát erősítő Lionel Messi, és a PSG-ben focizó Neymar is sokkal többet keres, mint ő.

Ugyanis míg Ronaldo éves nettó bére szerény 23,6 millió euró, addig az argentin 35, a brazil pedig 37 millió eurót tehet zsebre.

Péreznek azonban esze ágában sincs módosítani a szerződést, még többet (évi 40 millió eurót) fizetni a portugálnak, aki hiába nagyon jó még mindig, azért csak maga mögött hagyja lassan a legjobb éveit. Azaz vagy marad Ronaldo a rongyos 23,6 millióért, vagy egy kamionnyi pénzért cserébe mehet.

Florentino Pérez és Nasszer Al-Khelaifi a 2014-es Roland Garroson még Cristiano Ronaldo jövőjéről csevegett Forrás: Anadolu Agency/Mustafa Yalcin

Erre apellálnak Párizsban is, ahol a pénz mellet Edinson Cavanit is bevennék az üzletbe: a Neymarral a hangot nem igazán találó uruguayi gólvágó vihetné a pénzes táskát Madridba, és csak egy útra szóló jegyet adnának a kezébe Párizsban.

Al-Khelaifi úgy gondolja, Cavani átadása azért is jó ötlet, mert Karim Benzemát már sokan látnák szívesen a Beranbéu kapuján kívül, de Zinedine Zidane ragaszkodik hozzá - viszont, ha kap egy olyan csatárt, mint Cavani, akkor talán könnyebb szívvel válik meg honfitársától, örömet szerezve ezzel elnökének is. Aki viszont most éppen Harry Kane-től van elalélva, és őt szeretné megszerezni, azaz Cavani szerepe még korántsem biztos ebben az üzletben.

Edinson Cavani mehet a levesbe, illetve Madridba? Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

A pénzé viszont igen, abból pedig most a katariaknak van a legtöbb a játékban, azaz, ha ők valóban úgy döntenek, hogy kell nekik Ronaldo, akkor meg is fogják szerezni. Kerül, amibe kerül. Igaz, az UEFA-val ők sem akarnak mindenáron ujjat húzni, és áthágni a pénzügyi fair play szabályait, ezért

nem csak az öltözőben, de a számviteli könyvekben is helyet kell csinálni Ronaldónak.

Az El Confidencial szerint így nem csak Cavanin adhat túl a PSG, de Javier Pastore, Ángel Di Maria, Lucas Moura, Julian Draxler vagy Marco Verratti is lapátra kerülhet. Bár a legnagyobb eséllyel Goncalo Guedes vált klubot: ha a Valencia - ahol most kölcsönben szerepel - valóban hajlandó kifizetni érte a 40 millió eurót, azzal jelentősen megkönnyíteni az ügymenetet.