Vágólapra másolva!
A spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén az Atlético Madrid háromgólos győzelmet aratott a harmadosztályú Lleida fölött a Wanda Metropolitano Stadionban, míg a Valencia 4-0-nyert a Las Palmas ellen a Mestalla Stadionban, így mindkét csapat bejutott a legjobb nyolc közé.

Mivel odavágón Diego Simeone csapata négygólos győzelmet aratott, a visszavágó már csak puszta formalitás volt. A gólnélküli első félidőt követően az 57. percben Diego Costa önzetlen átadása után a belga válogatott Yannick Carrasco szerezte meg a vezetés.

A spanyol válogatott támadó mióta visszatért Madridba három mérkőzésen két gólt szerzett, és kiosztott egy gólpasszt is.

Diego Costa játékán nem érződik a féléves kihagyás Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Ezt követően Kevin Gameiro növelte az Atléti előnyét, majd Victor Vitolo állította be a végeredményt 81. percben, aki először lépett pályára kezdőként a madridi csapat színeiben.

A másik keddi nyolcaddöntőben a Valencia 4-0-ra legyőzte a Las Palmast a Mestalla Stadionban, így 5-1-s összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé. A négygólos győzelemből mesterhármassal vette ki a részét az Atlético Madridtól kölcsönkapott argentin támadó, Luciano Vietto.

Spanyol Király Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Atlético Madrid- Lleida 3-0 (0-0)
Továbbjutott az Atlético 7-0-s összesítéssel.

Valencia-Las Palmas 4-0 (1-0)
Továbbjutott a Valencia 5-1-s összesítéssel.