Vágólapra másolva!
A Manchester City, a Premier League éllovasa, a másodosztályú Bristol Cityt fogadta az angol Ligakupa elődöntőjének első meccsén és Pep Guardiola csapatának is meggyűlt a baja az óriásölő Bristollal.

Nem mondhatni, hogy Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere agyonrotálta volna a csapatát, hiszen a Claudio Bravo - Danilo, Stones, Mangala, Zinchenko - Gündogan, Bernardo, Yaya Toure - De Bruyne, Sterling, Sané összeállításban küldte pályára csapatát.

A Bristol City negyedik az angol másodosztályban, de a Ligakupában nagyon megy nekik, meccs előtt ők szerezték a legtöbb gólt a sorozatban (16), ráadásul már négy Premier League-csapatot is kiejtett Lee Johnson együttese. Nem bírt velük a Watford, a Stoke, a Crystal Palace és a Manchester United sem.

A Bristol az Etihadban sem állt be védekezni, mindkét csapat inkább támadni próbált. Sok volt a kapura lövés, inkább a célzással akadtak gondok. Az első félidő végén Mangala hatalmas hibáját követően meglepetésre megszerezte a vezetést a Bristol. Brownhill lopta el a labdát a francia védőtől, majd indította Bobby Reidet, akit John Stones rúgott fel.

John Stones tizenegyest érő becsúszása Forrás: AFP/Paul Ellis

A büntetőt a sértett végezte el és Claudio Bravo keze alatt talált a kapuba.

Így örültek Bristolban:

Az első félidő utolsó pillanataiban Aden Flint fejelte ki a gólvonalról Raheem Sterling remek emelését.

A második félidőben az elsőben látott 66 százalékos labdabirtoklásra is rátett egy lapáttal a Manchester City és folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket. Az 55. percben Kevin De Bruyne révén össze is jött az egyenlítés.

A folytatásban már csak az volt a kérdés, hogy ki tudja-e húzni a kiscsapat a végéig. Sokáig úgy tűnt, hogy igen, de a rendes játékidő hosszabbításának harmadik percében a csereként beállt Agüero góljának köszönhetően előnyből várhatja a folytatást a PL éllovasa.

Sikerének köszönhetően zsinórban 16. hazai meccsét nyerte a Mancity, ami rekordbeállítás. Ilyesmire korábban nagyjából 100 éve voltak képesek a manchesteriek.

Visszavágó két hét múlva Bristolban. A másik ágon szerdán Chelsea-Arsenal meccset rendeznek.