Vágólapra másolva!
Csütörtök este a spanyol Király Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Real Madrid Marco Asensio utolsó percben szerzett góljával 1-0-ra nyert a Leganés vendégeként.

A Real Madrid legutóbbi három mérkőzésén nyeretlen maradt, ennek ellenére Zinédine Zidane több kulcsjátékosát is pihentette. Nem utazott el a csapatkapitány Sergio Ramos, Marcelo, Karim Benzema, Gareth Bale, valamint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo sem.

Marco Asensio teljesen súlytalan volt, de az utolsó pillanatban megvillant Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A Real a Casilla - Carvajal, Vallejo, Varane, Hernández - Kovacic, Llorrente, Ceballos - Lucas Vázquez, Mayoral, Asensio összeállításban kezdte a találkozót.

Az első félidőben nem született gól, hiába birtokolta a Real Madrid 70%-ban is a labdát, egyszer sem tudta eltalálni a Leganés kapuját. Ráadásul Zidane tanítványai úgy játszottak le negyvenöt percet, hogy egyszer sem szabálytalankodtak a hazai játékosokkal szemben.

A mérkőzés első kapura lövésére az 57. percig kellett várni.

Ekkor a Leganés játékosa, Jose Naranjo tört be a tizenhatoson belülre, majd éles szögből lőtt, de Kiko Casilla hárította a próbálkozását. A 66. percben kis híján megszerezték a vezetést a hazaiak. Egy jobbról betekert szabadrúgásra Casilla rossz ütemben mozdult ki, majd a menteni igyekvő Marcos Llorente elfejelte előle a labdát, amely felső kapufán csattant. A 75. percben ismét óriási Leganés helyzet maradt ki. Egy bal oldali beadásra Claudio Beauvue érkezett a hosszú oldalon, aki ráfordulásból azonnal tüzelt, de Casilla kiütötte a rövid sarokba tartó labdát.

Zinédine Zidane nem vette komolyan a Leganés elleni negyeddöntő első felvonását Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

Amikor már úgy tűnt, hogy a Real Madrid zsinórban negyedik mérkőzésén is nyeretlen marad, megvillant Marco Asensio. A 90. percben a spanyol válogatott támadó egy bal oldali beadásra érkezett menetrendszerűen, és öt méterről a rövid felsőbe belsőzött.

Zinédine Zidane elégedett lehet a végeredménnyel, mert a tartalékos, fél gőzzel játszó csapata előnyt szerzett a Leganés otthonában, és kedvező helyzetből várhatja a visszavágót a Santiago Bernabéu Stadionban.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés
Leganés-Real Madrid 0-1 (0-0)