Sallai Roland Európa 50 legtehetségesebb focistája között

Sallai Roland, APOEL Nicosia
Sallai Roland a Tottenham elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tudósítói összeállítottak egy 50 nevet tartalmazó listát, amelyen a legígéretesebb 23 év alatti futballisták szerepelnek. Az illusztris társaságba bekerült Sallai Roland is, aki a ciprusi APOEL színeiben hat Bajnokok Ligája-mérkőzésen is pályára lépett az őszi szezonban.

A hatszoros magyar válogatott támadó kapcsán az UEFA honlapja megjegyezte, hogy ugyan gólt nem szerzett a Bajnokok Ligájában, de így is komoly benyomást tett a szurkolókra, és a neves csapatok megfigyelőire.

Sallai Roland a Tottenham elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen Forrás: AFP/Jack Guez

December elején, a Tottenham elleni BL-csoportmeccs előtt már jeleztük, hogy a britek a Juventus argentin világsztárjához, Paulo Dybalához hasonlították Sallai Rolandot. Ráadásul a londoni összecsapáson angol és német csapatok megfigyelői is árgus szemekkel követték a magyar középpályás minden megmozdulását.

Az UEFA által kiadott listán Sallai mellet olyan futballisták szerepelnek, mint a legendás holland támadó, Patrick Kluivert fia, Justin, az Internazionale szlovák belső védője, Milan Skriniar, vagy a Real Madrid által is ostromolt spanyol válogatott kapus, Kepa Arrizabalaga.

50 for the future: UEFA.com's ones to watch for 2018

We asked UEFA.com's team of reporters across the continent to pick out some rising stars of the current campaign. How many of our 50 will be household names by this time in 2019? PICK YOUR TEAM OF THE YEAR Ethan Ampadu (WAL, 17 - Chelsea) Defensive midfielder made senior Chelsea debut in September and first Premier League appearance in December; capped twice by Wales.