Vágólapra másolva!
Arséne Wenger, a Premier League-ben szereplő Arsenal menedzsere minden jel szerint beletörődött, hogy csapata nem fogja tudni kiharcolni a Bajnokok Ligája indulást érő helyezést a bajnoki szerepléssel, így a Manchester United előző szezonbeli példáját követve az észak-londoni csapat rámegy az Európa Liga megnyerésére, amely egyenes ágon biztosítaná a BL-szereplést.

Az Arsenal a hatodik helyen áll a bajnokságban,

hét ponttal lemaradva a negyedik Tottenham mögött. Arséne Wenger csapata legutóbb 2017 decemberében tudott idegenbeli mérkőzést nyerni, ami több mint aggasztó a szurkolók szerint.

Az Ágyúsok szombaton az ősi rivális Tottenham vendégeként vesztették el az észak-londoni derbit. A találkozó után megkérdezték Wengert, hogy nem lenne-e itt az ideje, hogy a csapata feladja a bajnokságot, és inkább az Európa Liga megnyerésére koncentráljon, ahogy azt a Manchester United tette az előző szezonban.

A francia szakember kategorikusan elutasította a feltevést, és hozzátette, hogy a United csak akkor adta fel a Premier League küzdelmeit, amikor már elődöntős volt az EL-ben.

Arséne Wenger szombaton még cáfolta, hogy csapata ráhajtana az Európa Ligára Forrás: AFP/Ian Kington

Wenger nyilatkozatából arra lehetett következtetni, hogy csütörtök este az Arsenal az Európa Ligában megszokott B-csapatával fog felállni a svéd Östersund otthonában, azonban a francia szakember ismét csavart egyet a történeten.

Meg kell nyernünk a következő meccsünket. Amióta az Arsenalnál dolgozom, most éljük az egyik leggyengébb idényünket vendégcsapatként. Ez így nincs rendjén, sokkal jobban kell teljesítenünk idegenben is. Jobb eredményekre van szükségünk, hogy visszatérhessünk a helyes útra" – nyilatkozta Arséne Wenger, aki valószínűleg belátta, hogy az Európa Ligából a csapatának sokkal nagyobb sansza van kiharcolnia a BL-szereplést, így a svédországi túrát már nem bízhatja a pelyhesállú fiatalokra.