Szenvedett, de Ronaldo duplájával megint nyert a Real

Cristiano Ronaldo
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match between Eibar and Real Madrid at the Ipurua stadium in Eibar on March 10, 2018. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
Vágólapra másolva!
A spanyol La Liga 28. fordulójának szombati nyitómeccsén a szezon egyik meglepetéscsapata, az Eibar a Real Madridot fogadta és bár hatalmasat küzdött, két hiba megpecsételte a sorsát és 2-1-re kikapott.

Hogy a PSG elleni hétközi BL-meccs vett-e ki többet Zidane játékosaiból, vagy csak a „szokásos" formát vették elő a bajnokságra, az nagy kérdés, mindenesetre rendkívül enerváltan kezdtek a vendégek. Ezt kihasználva a baszkok elszántan vetették bele magukat a küzdelembe és a meccs elején gyakorlatilag kapujuk elé szegezték a fővárosiakat.

Igazán komoly helyzetet ettől függetlenül nem tudtak kialakítani, főként távoli lövésekkel próbálkoztak, Keylor Navas azonban állta a sarat. A 34. percben aztán gyakorlatilag első valamire való helyzetéből megszerezte a vezetést a Real, Arbilla hibázott óriásit és adott el egy labdát a saját térfelén, amelyet Modric szenzációsan tálalt Cristiano Ronaldo elé, akinek nem okozott gondot a ziccer értékesítése.

A hátralévő időben a portugál kis híján duplázott, Dmitrovic azonban földöntúli bravúrral kiütötte a bombaerejű lövést.

A félidő érezhetően a hazaiaknak jött jobban, már csak azért is, mert szünet után öt perccel Ramis fejelhetett teljesen tisztán egy szögletet követően, ő pedig köszönte szépen és egyenlített.

Nem sokkal később jött egy újabb Ronaldo-Dmitrovic párharc, a szerb kapus pedig ezúttal is túljárt CR7 eszén.

Szó sem volt azonban arról, hogy az Eibar megelégedett volna az egy ponttal, 1–1 után két óriási lehetősége volt az újabb gólszerzésre José Luis Mendilibar alakulatának, de nem tudott élni vele.

Ez pedig megbosszulta magát, egy újabb eladott labda, mely ezúttal Pedro León nevéhez fűződött végzetesnek bizonyult: Carvajal tekert mesterien középre, Ronaldo pedig tanítani valóan robbant be a védők között és fejelt védhetetlenül a kapuba.