Tuchel két évre elkötelezte magát a Paris Saint-Germainhez

fbl Horizontal
Dortmund's head coach Thomas Tuchel celebrates with the trophy after the German Cup (DFB Pokal) final football match Eintracht Frankfurt v BVB Borussia Dortmund at the Olympic stadium in Berlin on May 27, 2017. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ / RESTRICTIONS: ACCORDING TO DFB RULES IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED DURING MATCH TIME. MOBILE (MMS) USE IS NOT ALLOWED DURING AND FOR FURTHER TWO HOURS AFTER THE MATCH. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR MORE INFORMATION CONTACT DFB DIRECTLY AT +49 69 67880 /
Vágólapra másolva!
Egy német portál szerint Thomas Tuchel két évre szóló szerződést kötött a Paris Saint-Germain futballklubbal.

A Sportbuzzer úgy tudja, a 44 éves német tréner meggyőzte terveivel a francia csapat vezetőit, és a megállapodást megkötötték. A bejelentéssel ugyanakkor még várnak legalább addig, amíg a Ligue 1-et vezető PSG bebiztosítja bajnoki címét a Ligue 1-ben - írja a weboldal. Ez leghamarabb vasárnap, a második helyen álló Monaco elleni győzelemmel történhet meg.

Thomas Tuchel egy Német Kupa-győzelemmel gazdagította a BVB-t Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Az utóbbi időben többször is arról szóltak a hírek, hogy a korábban az egyaránt a Bundesligában szereplő Mainzot és Borussia Dortmundot irányító Tuchel lesz a párizsiak vezetőedzője, de hivatalos megerősítés még nem történt. A tréner neve a Bayern Münchennél is felmerült Jupp Heynckes utódjaként, ahogy az Arsenalnal is, ott Arsene Wenger utódaként emlegették.

A PSG-t a spanyol Unai Emery irányítja, de a hírek szerint a vezetők elégedetlenek a munkájával, és a szezon végén el is köszönnek tőle. Az elégedetlenségük nem alaptalan: a világ egyik leggazdagabb klubjánál az idei szezonnak a Bajnokok Ligája-győzelem reményében futottak neki, ehhez képest már a nyolcaddöntőben elvérzett a nyáron Neymarral (222 millió euróért) és Kylian Mbappéval (kb. 180 millió euróért) megerősített, két, tulajdonképpen sima meccsen (1-3, 1-2).