Vágólapra másolva!
Csütörtök délután Guernsey parti őrsége befejezte a hétfő este eltűnt kisrepülőgép keresését, amelynek a pilótán kívül egyetlen utasa volt: a Cardiff City új igazolása, az argentin Emiliano Sala. A közlemény szerint három repülő és öt helikopter nyolcvan órán át kereste a radarról hétfőn eltűnő repülőgépet, de nem jártak sikerrel.

„Minden lehetséges adatot átnéztünk és összesítettünk. Tudva, hogy milyen lehetőségeink voltak – és ezeket ki is használtuk –, meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést.

– írta közleményében David Barker főtiszt, aki hozzátette, hogy a döntésről már értesítették Emiliano Sala és a gépet vezető pilóta hozzátartozóit.

„Az utolsó gép, amelynek kifejezett célja a hétfő este eltűnt jármű keresése volt, leszállt.

Bár az aktív, célirányos keresést befejeztük, az arra utazók figyelmét a jövőben is felhívjuk arra, hogy nézzenek szét, hátha valaki rábukkan a repülőgép valamelyik alkatrészére. Ezt nem adjuk fel” – tette hozzá David Barker.

Emiliano Sala eltűnése megrázta a futballvilágot Forrás: Nantes FC/Twitter

Emiliano Sala a múlt hétvégén szerződött a Premier League-ben szereplő Cardiff Cityhez, de még hazatért Nantes-ba, hogy elköszönjön korábbi csapattársaitól. Az argentin támadó hétfőn este repült vissza a szigetországba, de az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. Az utolsó hangüzenetében arra utalt, hogy a Piper Malibu kisgép rossz állapotban volt.