A Real Madrid mutogató sztárja lemaradhat a Barca elleni Clásicóról

Real Madrid v Celta de Vigo - La Liga Real Madrid Celta de Vigo Futbol Soccer Calcio Deporte SPORT La Liga Gareth Bale GOAL
Real Madrid Gareth Bale celebrating a goal during La Liga match between Real Madrid and Celta de Vigo at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain. May 12, 2018. (Photo by COOLMedia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A La Liga 23. fordulójának szuperrangadóján a Real Madrid 3-1-re legyőzte az Atléticó Madridot a Wanda Metropolitano Stadionban. A mérkőzést a Real harmadik gólját szerző Gareth Bale tette emlékezetessé, a walesi sztár ugyanis ünneplés közben bemutatott az Atlético-szurkolóknak. A Liga versenybizottsága azonban nem tolerálja az ilyesfajta megnyilvánulásokat, és elkezdte vizsgálni az esetet. Ha bűnösnek találják Bale-t, akár hárommeccses eltiltást is kaphat.

A spanyol AS beszámolója szerint Bale-t biztosan eltiltják, ugyanis a La Liga szabályrendszerében feketén-fehéren le van írva, hogy az „obszcén, mások számára megalázó" gesztusokat szankcionálni kell, és akár hárommeccses eltiltást is kaphat.

Ha a walesi játékos a maximális büntetést kapja, akkor kihagyja a Girona és a Levante elleni mérkőzéseket, és a lemarad a március 2-án esedékes El Clásicóról is, ami akár a bajnoki címről is dönthet, mivel az idény elején bukdácsoló Real Madrid már hat pontra megközelítette az éllovas FC Barcelonát.