Gareth Southgate felajánlotta segítségét Phil Neville-nek

FIFA World Cup 2018 / Round of 16 / Colombia - England 3: 4 iE England Round of Last 16 FIFA SPORT PLAYER COLUMBIA GB KO Round Jersey 18 Database National Team Copa do Mundo 8 RUS Russia Soccer Colombian Football Tournament Footballer WORLD CUP 1 English
Gareth SOUTHGATE (coach, ENG) before the start of the game, presentation, presentation, lineup, before the start of the game, ceremony, line up, applauding, applause, applauding, clapping his hands (hssnde), applause, clapping, half figure, half figure, gesture, gesture , Colombia (COL) - England (ENG) 3: 4 iE, Round of 16, Game 56, on 03.07.2018 in Moscow; Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya felajánlotta a segítségét kollégájának, Phil Neville-nek, aki a nyári világbajnokságra készülő angol női válogatottat irányítja.

A Daily Telegraph pénteki számában Southgate úgy nyilatkozott: aki a St. George's Parkban, az angol szövetség edzőközpontjában dolgozik, mindig igyekszik megosztani a többiekkel a tudását és a tapasztalatát. "Phil tudja, hogy itt vagyunk és szívesen segítünk, de nem az én dolgom, hogy kopogtassak az ajtaján, és ezt elmondjam neki" - mondta.

Southgate a tavalyi oroszországi világbajnokságon negyedik lett az angol válogatottal, a női vb-t pedig idén nyáron Franciaországban rendezik. Az angol női csapat a világranglista negyedik helyén áll, a közelmúltban Brazíliát és Japánt is legyőzte, a vb-címvédő Egyesült Államokkal pedig döntetlent játszott. Southgate szerint az előző, 2015-ös világbajnokság bronzérme volt az igazi áttörés a női csapat számára.

A férfiválogatott szakvezetője szerint az orvosi háttér és a fizikai teljesítménymérés kapcsán is hasznos információkkal szolgálhatnak, mert a női labdarúgásban ezek a területek még nem olyan fejlettek, mint a férfiak esetében.