Több millió svájci frank került korrupt futballvezetők bankszámláira

FUT-PARAGUAY-CONMEBOL Horizontal FOOTBALL BUST
Nicolas Leoz (R), president of the Southamerican Soccer Confederation speaks with Eduardo Deluca (L) in Asuncion, Paraguay 13 December 2001. Nicolas Leoz (D), presidente de la Confederación Sudamericana de Fútbol, conversa con Eduardo Deluca (I) antes de la reunion del Comité Ejecutivo de la Conmebol, el 13 de diciembre de 2001 en Luque, Paraguay, ciudad distante 14 Km de Asunción. En la reunión se resolverá el Torneo a realizarse en el ańo 2002 que reemplazará a la Copa Mercosur. AFP PHOTO/Norberto DUARTE (Photo by NORBERTO DUARTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Több millió svájci frank landolt korrupt futballvezetők bankszámláin Svájcban: a helyi ügyészség szerdán közölte, hogy december óta összesen 36 milliót foglalt le, s juttatott vissza jogos tulajdonosának, a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetségnek (Conmebol).

A vádhatóság egy 2015-ben indult korrupciós nyomozás részeként több számlát is zárolt és büntetőeljárást indított.

Többek között a Conmebol volt főtitkárát, az argentin Eduardo Delucát is elítélték, aki a szövetség pénzéből gazdagodott meg. Egy másik vádlott, a dél-amerikai szövetség volt elnöke, a paraguayi-kolumbiai Nicolas Leoz elhunyt a per ideje alatt, így őt - az ügyészség megfogalmazása szerint - megilleti az ártatlanság vélelme.