Cristiano Ronaldo már csak a negyedik legértékesebb portugál focista

Cristiano Ronaldo portugál válogatott Portugália
Portugal's forward Cristiano Ronaldo walks on the pitch during the UEFA Nations League A group 3 football match between Portugal and France at the Luz stadium in Lisbon on November 14, 2020. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságot a portugálokkal ellen kezdi majd meg. Ennek kapcsán már most érdemes megnézni, hogy kik a legértékesebb futballisták a címvédő keretében. Kisebb meglepetésre már nem Cristiano Ronaldo az.

Az Eb-címvédő Portugália válogatottjának összértéke 762,5 millió eurót tesz ki.

A keret legdrágább játékosa már nem Cristiano Ronaldo:

a Manchester United házi góllövőlistáját vezető Bruno Fernandes, a Manchester City középpályása, Bernardo Silva, és az Atletico Madrid ifjú tehetsége, Joao Felix is megelőzi a válogatott gólrekordert, mindhárman jelenleg az első helyen állnak 80 millió euróval a Transfermarkt listáján.

A számok alapján már nem Cristiano Ronaldo a portugál válogatott legértékesebb játékosa Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A Juventus klasszisa így csak a negyedik helyre fér fel 60 millió euróval, és valószínűleg pályafutásának utolsó kontinenstornájára készülhet a nyáron.

Ronaldo mögött a Wolverhampton Wanderers védője, Ruben Neves egyelőre (még) 50 millió euróval szerénykedik.

Ha azt nézzük, hogy a játékospiac - a tőzsdéhez hasonlóan - egyre inkább a jövőt árazza a játékosok értékével kapcsolatban, akkor nem lehet meglepetésnek nevezni, hogy a 36. születésnapja felé közeledő Ronaldo már "csak" a negyedik egy ilyen listán.

A portugál válogatott a 2021-es Európa-bajnokságon az F jelű négyesbe, Németország, Franciaország és Magyarország mellé kapott besorolást. Fernando Santos csapata június 15-én, 18:00-tól méri össze erejét a magyar együttessel.