Bemelegítés közben szenvedett horrorsérülést az Arsenal focistája - videó

775604915 fbl Horizontal
Arsenal's English midfielder Emile Smith Rowe (C) celebrates with teammates after scoring the opening goal of the English FA Cup third round football match between Arsenal and Newcastle United at the Emirates Stadium in London on January 9, 2021. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Szombat este az FA-kupában rekordbajnok és címvédő Arsenal gólnélküli rendes játékidőt követően a hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a Newcastle United csapatát az Emirates Stadionban, így Mikel Arteta csapata bejutott legjobb 32 közé.

A találkozó borzasztóan indult az észak-londoniak számára, ugyanis a csapat legnagyobb reménysége, a brazil Gabriel Martinelli bemelegítés közben szenvedett bokasérülést, így már a kezdősípszó előtt változtatnia kellett Mikel Artetának.

Az alacsony színvonalú találkozót az Arsenal irányította, de a nagyobb helyzeteket a Newcastle United hagyta ki.

A kilencszeres angol válogatott Andy Carrollnak két meccslabdája is volt, de a 32 éves támadó az 56. percben öt méterről lőtt mellé egy ajtó-ablak ziccert, a 93. percben pedig a német válogatott Bernd Leno halászta le a labdát a lábáról hatalmas helyzetben.

A hosszabbításban az Arsenal már nem engedett nagy helyzetet a Newcastle Unitednak, a 109. percben pedig a legújabb közönségkedvenc, a sajátnevelésű Emile Smith Rowe szerezte meg a vezetést az Ágyúsoknak.

Az Arsenal gólja után a Newcastle teljesen elfáradt, a 117. percben a gaboni csapatkapitány, Pierre-Emerick Aubameyang biztosította be az Arsenal továbbjutását a legjobb 32 közé.

FA-kupa, 3. forduló
Arsenal-Newcastle United 2-0 (0-0) - hosszabbítás után