Hiába Neymar két 11-ese, a Paris Saint-Germain óriási meglepetésre kikapott a kiesőjelölttől - videó

Horizontal
(From L) Lorient's French defender Houboulang Mendes, Lorient's French midfielder Laurent Abergel, Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe, Lorient's Nigerian forward Terem Moffi and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar eye the ball during the French L1 football match between FC Lorient and Paris Saint-Germain at the Stade Yves-Allainmat stadium, in Lorient, western France, on January 31, 2021. (Photo by DAMIEN MEYER / AFP)
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain hatalmas meglepetésre idegenben 3-2-es vereséget szenvedett a Lorient ellen a francia labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. Neymar kétszer is eredményes volt büntetőből, azonban a hazai együttes nem adta fel, és a 92. percben cserejátékosa révén a győztes gólt is megszerezte. Maurico Pochettino első vereségét szenvedte el a bajnokságban, mióta a PSG edzője.

A címvédő Paris Saint-Germain a kiesés elől menekülő Lorient otthonába látogatott a Ligue 1 22. fordulójában. A fővárosiak még veretlenek, amióta Mauricio Pochettino a vezetőedző, és egyértelműen azzal a céllal léptek pályára idegenben, hogy egy győzelemmel visszaelőzzék a pillanatnyilag éllovas Lyont.

A PSG kezdőjéből az alapemberek közül ugyan hiányoztak néhányan, de a legnagyobb sztárok ott voltak a pályán,

az ellenfél kapuját az Ángel Di María, Kylian Mbappé, Neymar, Mauro Icardi négyessel rohamozták.

Hiába játszott fölényben az első félidőben a párizsi csapat, a hazai együttes volt veszélyesebb a kapura, és meglepetésre a 36. percben meg is szerezte a vezetést.

Laurent Abergel szemfülesen kihasználta a PSG-védelem bizonytalanságát, és a jobb felsőbe lőtt.

Pochettino csapata gyorsan összekapta magát, és még a szünet előtt egyenlíteni tudott.

Neymar az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt magabiztosan váltotta gólra.

A második játékrészt is jobban kezdte a vendégcsapat, sőt, ismét 11-est kaphatott volna, de a kezezésgyanús szituációnál a videobíró segített, az újabb büntető elmaradt. Nem sokat kellett várni a következő hasonló esetre, azonban az 58. percben a játékvezető önállóan is el tudta dönteni, hogy 11-est ad Icardi buktatásáért,

amelyet Neymar megint értékesített, megfordítva ezzel a meccset.

Eldönthette volna a találkozót a PSG, de Icardi fejesét a 72. percben nagy bravúrral védte a hazai kapus.

Újabb nagy meglepetésre a mérkőzésen a következő találatot nem a párizsi sztárcsapat, hanem a kiesés elől menekülő Lorient szerezte.

Yoane Wissa nagyszerűen indult meg a kapu felé, egy remek kényszerítő után visszakapta a labdát, majd kissé kisodródva a léc alá lőtt.

A hajrában még Layvin Kurzawa és Mbappé előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de mind kimaradt, és ez meg is bosszulta önmagát, ugyanis újabb váratlan fordulat következett be.

A lelkesen futballozó Lorient a harmadik, egyben győztes gólját is megszerezte.

A kitámadó vendégeket egy szenzációs indítással kontrázta le a hazai együttes, a kapussal szemben a csereként pályára lépő Teremas Moffi pedig nem hibázott, belőtte a ziccert, és megnyerte csapatának a nem mindennapi meccset.

Pochettino első vereségét szenvedte el a PSG edzőjeként, amely nem tudta visszaelőzni a Lyont, és maradt a tabella második helyén.