Vágólapra másolva!
A Bayern München negyedszer lett a világ legjobb klubcsapata, miután a papírformát igazolva 3-0-ra legyőzte a mexikói Tigres UANL együttesét a katari klubvilágbajnokság fináléjában.

A döntőnek az a katari Education City Stadion adott otthont, amely a jövő évi világbajnokság egyik helyszíne is lesz.

A Bajnokok Ligája címvédője az elődöntőben a nemzetközi szövetség által a 2020-as esztendőben az év játékosának választott Robert Lewandowski duplájával győzte le az egyiptomi al-Ahlit 2-0-ra, míg a mexikói csapat kisebb meglepetésre a Libertadores Kupa-győztes brazil Palmeirast verte. Érdekesség, hogy a CONCACAF-zónából az UANL az első képviselő, amely megküzdhetett a trófeáért.

Ezúttal Gignac sem tudott csodát tenni Forrás: AFP/Karim Jaafar

Hansi Flick, a Bayern vezetőedzője nem számíthatott a koronavírusos Thomas Müllerre és Jerome Boatengre sem, aki személyes okok miatt hazautazott a tornáról.

Finoman szólva sem hozott látványos meccset Dávid és Góliát csatájának első félideje. A Tigres előtt adódott a mérkőzés első helyzete, Andre-Pierre Gignac kapott közelről szép passzt a kapu előtt, de a lövését blokkolták a védők.

Noha Joshua Kimmich szenzációs gólt szerzett, a játékvezető lesen találta Lewandowskit, aki mozgásával zavarta a mexikóiak kapusát, így egy rövid videózás után érvénytelenítette a találatot.

A bajorok mezőnyfölényben játszottak, de igazán komoly helyzetekig nem sikerült eljutniuk, így a mexikóiak legnagyobb örömére gólnélküli döntetlennel zárult az első játékrész.

A második félidő Gnabry helyzetével kezdődött, ám a német támadó lövése kevéssel célt tévesztett. A 60. percben viszont megtört a jég, Benjamin Pavard vágta be a kipattanót a kapu közepébe, ám a játékvezető lesgyanú miatt ismét a videobíró segítségét kérte, de ezúttal megadta a gólt.

A gól után a Bayern München nyomasztó fölényben játszott, sorra alakították ki a bajorok a helyzeteket, a hajrában pedig közel voltak az újabb gólhoz, Corentin Tolisso távoli lövése súrolta a kapufát, Carlos Salcedo pedig kis híján összehozott egy öngólt. Majd Douglas Costa léc alá tartó lövését kellett bravúrral hárítania Nahuel Guzmannak.

A Tigres játékosai az egész meccset figyelembe véve csupán három alkalommal tesztelték lövéssel Manuel Neuert, addig a németek tizenötször próbálkoztak kapuralövéssel.

A hátralévő időben több gól már nem esett, így a Bayern München 1-0-ra legyőzte a mexikói Tigres UANL együttesét és megnyerte a koronavírus-járvány miatt decemberről februárra halasztott katari klubvilágbajnokságot.

Benjamin Pavard lőtte a Bayern München győztes gólját Forrás: AFP/Karim Jaafar

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern 1976, 2001 és 2013 után negyedszer ért a csúcsra, amivel befogta az örökrangsor második helyén az olasz AC Milant, első helyen a hét diadalával rekorder Real Madrid áll. A bajor csapat a német bajnokság és kupa, a Bajnokok Ligája, valamint az európai és német Szuperkupa megnyerése után a hatodik trófeáját gyűjtötte be az előző idényhez kötődően. Ilyen bravúrra korábban csak az FC Barcelona volt képes 2009-ben.