Vágólapra másolva!
A Manchester City 3-1-re nyert idegenben a másodosztályú Swansea City ellen az FA-kupa nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján, így továbbjutott a legjobb nyolc közé.

Az erőviszonyoknak megfelelően az első félidőben egyértelműen a vendégek domináltak, aminek a 30. percben meg is lett az eredménye: Walker révén szerezték meg a vezetést. Az angol válogatott hátvéd beadásáról mindenki lemaradt, de a bevetődő Ferrán Torres megzavarta a Swansea kapusát, a labda pedig a kapuban kötött ki.

A manchesteriek 75 százalékban birtokolták a labdát az első félidőben, nyolc lövéssel próbálkoztak.

A második játékrész újabb City gólokkal folytatódott, előbb Sterling talált be sorozatban harmadik meccsén, majd három perccel később Gabriel Jesus szépségdíjas találatot szerzett.

Gabriel Jesus szerezte a City harmadik találatát Forrás: AFP/Rebecca Naden

A gól után sorra alakitotta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket a City, újabb gólt azonban a hazaiak szereztek. Ryan Manning passzolt remekül a debütáló Morgan Whittakerhez, találata azonban csak a szépítésre volt elég.

A hátralévő időben már nem született több gól, így a manchesteriek sima győzelmet aratva jutottak tovább a legjobb nyolc közé.