Elképesztő felelőtlenség volt a Glasgow Rangers szurkolóinak fékevesztett ünneplése

fbl Horizontal
Rangers fans celebrate outside Ibrox Stadium, home of Rangers Football Club, in Glasgow on March 7, 2021 after their first Scottish Premiership title for 10 years was confirmed. - Rangers' first Scottish Premiership title for 10 years was confirmed Sunday after Celtic's 0-0 draw at Dundee United left them 20 points behind their Glasgow rivals with six games left to play. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába minden gyülekezési tilalom, óriási tömeg gyűlt össze Glasgow-ban az Ibrox Park mellett, hogy megünnepeljék a Rangers focicsapatának újabb bajnoki címét. Az együttes tíz év szünet után nyerte meg ismét a skót bajnokságot.

A skót miniszterelnöknő, Nicola Sturgeon gratulált a Rangersnek a bajnoksághoz, de elítélte azt a módot, ahogy a szurkolók koronajárvány idején ünnepelték. "Gratulálok a Rangersnek a címért, és tudom, hogy ez egy különleges pillanat a szurkolók számára" - írta a Twitteren, miközben egyre több rajongó özönlött az utcára. Majd így folytatta: "Ez a tömeg, ez az ünneplés sok ember életébe kerülhet, és késleltetheti a lezárás feloldását. Ha a szurkolók tisztában lennének mások és az ország biztonságával, akkor most hazamennének."

A szurkolók természetesen nem mentek haza, hanem tovább folytatták az ünneplést. A skót rendőrség sem tudott velük mit kezdeni. Az alábbiakban mutatunk pár fotót az Ibrox Park melletti eseményekről.

Maszk nélküli Rangers-drukkerek az Ibrox Park mellett Forrás: AFP/Andy Buchanan

A Glasgow Rangers drukkerei nem törődtek a biztonsági intézkedésekkel Forrás: AFP/Andy Buchanan

Maszk nélküli drukker örömünnepe Glasgow-ban Forrás: AFP/Andy Buchanan

Maszk nélküli drukker örömünnepe Glasgow-ban Forrás: AFP/Andy Buchanan

A stadion mellett a városban is óriási ünneplés volt, miután a Glasgow Rangers megnyerte a bajnokságot Forrás: AFP/Andy Buchanan