Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott egyelőre 18 fős kerettel kezdte meg a közös munkát Telkiben, a részben hazai rendezésű nyári Európa-bajnokságra készülve. Az edzőtábor második napján a Ferencváros kapusa, Bogdán Ádám és a paksi gólkirály, Hahn János válaszolt az újságírók kérdéseire.

„Fantasztikus érzés, rendkívül motivált vagyok, hogy itt lehetek. Régóta várok erre a napra, hogy újra a válogatottban lehessek, nagyon megható volt, amikor megtudtam, hogy jöhetek" – kezdte Bogdán Ádám.

„Szeretném kihasználni az időt, hogy jó benyomást tegyek a szakmai stábra. Hétfőn elkezdtük az edzéseket, hosszan voltunk kint a pályán, jó edzés volt" – mondta a Ferencváros kapusa, aki elmondta, nem volt egyszerű szinten tartani a motivációját, mert sokat ült a kispadon szezon közben.

„Nem volt egyszerű tartani a motivációt a kevés lehetőség miatt, de

– mondta Bogdán, aki a 2016-os tornán a keretszűkítés áldozata lett, így nyaralás közben nézhette csak a franciaországi tornát.

Bogdán Ádám újra a válogatott kerettel készülhet Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Az élet adott egy újabb lehetőséget, hogy az Eb-kerettel készüljek, meglátom, mire lesz ez elég. A célom természetesen az, hogy minél tovább a csapattal legyek és utazhassak az Eb-re.

Reménykedtem benne, hogy amíg nem teljes a keret, kell majd egy negyedik kapus, a jó teljesítmény mellett segíthetett, hogy 20-szoros válogatott vagyok. Nagyon erős a közösség, hiába maradtam ki pár évet, már most látszik, hogy nagyon együtt van a csapat, különleges élmény lesz a hazai meccs lehetősége" – mondta Bogdán, aki hozzátette, a család természetesen hiányozni fog, de ezen a héten esténként még aki akar, haza tud menni.

Hahn János, a Paksi NB I-es gólkirálya elmondta, nagyon izgatottan várta, hogy csatlakozzon a kerethez, de a játékosok és a stáb is nagyon pozitívan várta, így nagyon jól érzi magát.

„Izgultam,

és helyem van a válogatottban" – mondta Hahn, aki szerint az, hogy ilyen jó idényen van túl, Bognár Györgynek is köszönhető, mert támadófocit játszik a Paks, és a társaknak, akik remek labdákkal szolgálják ki.

Hahn János szeretne élni a lehetőséggel Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Sok gólt szereztem, a csapattársak jól kiszolgáltak. Jó a közeg Pakson, külön edzésekkel is készültem végig. Szeretném tartani ezt a teljesítményt. A válogatottban bárhol játszanék, régen voltam szélső, középpályás, de a center poszton most megtaláltam magam, ezen a poszton szeretnék tovább fejlődni" – mondta Hahn, aki csalódott lenne, ha kimaradna a végleges keretből.

„Ez olyan sansz, amit nem szeretnék elengedni. Természetesen csalódott lennék, ha nem kerülnék be a szűk keretbe. Öt évvel ezelőtt otthon néztem az első meccset, majd edzőmeccs közben a többit, de követtük meccs közben is a válogatottat, fantasztikus lenne ennek a részesének lenné, és csodálatos lenne Cristiano Ronaldo vagy Mbappé ellen pályára lépni" – zárta a mondandóját Hahn János.