Vágólapra másolva!
Egy évig kölcsönben a francia élvonalbeli OGC Nice csapatában folytatja pályafutását Justin Kluivert, a 79-szeres holland válogatott Patrick Kluivert fia.

A 22 éves szélső - aki már a nagyválogatottban is pályára lépett - az elmúlt szezont az AS Roma kölcsönjátékosaként töltötte Németországban a magyar Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik klubtársaként. Azonban mint arról korábban beszámoltunk, a lipcseiek kedden közölték, hogy nem véglegesítik a szerződését.

Ezt követően a francia együttes bejelentette a holland focista érkezését, akit egy évre vettek kölcsön az AS Roma csapatától, de a szerződés tartalmaz opciót a közös folytatásra ennek lejártát követően is.

Franciaországban folytatja pályafutását Justin Kluivert Forrás: OGC Nice/Twitter

Amennyiben Kluivert a következő szezonban meggyőzi a Nice vezetőségét, úgy a francia csapatnak 15 millió eurót kell majd fizetnie érte.

Dick van Dijk, Ruud Kaiser, Arjan Vermeulen, Erik Regtop, Luigi Bruins, illetve Wesley Sneijder és Calvin Stengs után Kluiver lett a nizzai klub történetének nyolcadik holland labdarúgója.

Kluivert 2018-ban igazolt az Ajaxtól az AS Romához, ahol hiába kapta meg az esélyt, nem tudott alapemberré válni, így az olaszok kölcsönadták az előző idényben a Leipzignek, ahol 27 mérkőzésen négyszer volt eredményes.