Vágólapra másolva!
Egygólos hátrányban kezdi meg a Ferencváros a kedd esti, Young Boys elleni visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójában. A klublegenda, Juhász István biztos a zöld-fehér csapat sikerében.

A Ferencváros egy hete 3-2-re kikapott a Young Boys ellen a BL-selejtező első meccsén. Ma este az 1-0-s hazai győzelem ezúttal csak hosszabbítást jelentene, ellentétben a korábbi szabályokkal, amikor idegenben szerzett több góllal a Ferencváros ment volna tovább. A továbbjutást érő kétgólos siker újabb BL-főtáblát érne.

Juhász István két Vásárvárosok Kupája döntőben és egy KEK-fináléban szerepelt a Ferencváros játékosaként. A 76 éves olimpiai bajnok labdarúgó a Metropolnak elmondta,

a svájci meccsen nehezítette a Fradi dolgát a műfű.

Juhász István két Vásárvárosok Kupája döntőben és egy KEK-fináléban szerepelt a Ferencváros játékosaként Forrás: fradi.hu

„Nehéz dolga volt korábbi csapatomnak a berni műfüves pályán, ahol kiismerhetetlenül felgyorsult a labda" – fogalmazott a Fradi-legenda. „Talán

hogy alumínium vagy műanyag cipőszeggel lépj pályára."

Az egygólos vereség ellenére nincs baj, Juhász úgy véli, a mai visszavágón 90 perc után egy góllal nyer a Fradi, majd a hosszabbításban kiejti a svájci bajnokot.

„A svájciak nagyon jól lőnek távolról, de nem ez fog dönteni, hanem a jobb erőnlét" – vélte Juhász István. „Ebben a tekintetben a Ferencváros jobb állapotban van."

Myrto Uzuni kapufára lőtt 11-ese az első félidőből Forrás: MTI/EPA-KEYSTONE/Alessandro Della Valle

Juhász azt tanácsolja a Ferencváros edzőjének,

Peter Stögernek, hogy Uzunit végleg vegye ki a 11-es rúgók közül. Nem először hibázik, Svájcban is rontott, és ez lelkileg feldolgozhatatlan.

A Ferencváros számára 15,64 millió euró (nagyjából 5 milliárd forint) is a tét ma este a Young Boys ellen. Ha ugyanis a magyar csapat sikerrel jár, akkor ennyi a rajtpénz a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az Európa-liga főtábláján – ahova az FTC akkor kerül, ha elveszíti a párharcot – lényegesen alacsonyabb ez az összeg, 3,63 millió euró.

(Forrás)