Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 7. fordulójának rangadóján a feljutásért küzdő Diósgyőri VTK 2-2-es döntetlent játszott az ETO FC Győr vendégeként.

A Győr, amely az előző fordulóban vesztette el veretlenségét a szezonban villámrajtot vett, hiszen már a második percben megszerezte a vezetést egy öngóllal. Vitális baloldali szöglete után Szűcs a saját kapujába fejelt.

A 10. percben megduplázhatta volna előnyét az ETO, de Toma távoli lövését védte a DVTK kapusa, majd a kipattanót bravúrral ütötte szögletre. A vendégek első igazán komoly helyzetére sem kellett sokat várni, a 15. percben Ruisz Barnabás ütötte a kapufára Molnár Gábor szabadrúgását.

A hazaiak egy sérülés miatt már az első félidő felénél elvesztették rutinos támadójukat, a korábbi magyar válogatott Priskin Tamást, akit Szimcso Viktor váltott. Ezt követően a Diósgyőr kis híján egyenlített, Könyves tört be a tizenhatoson belülre, de a lövése nem sokkal elkerülte a hosszú felső sarkot.

A folytatásban hiába próbált dominálni a DVTK, a hazai csapat feszes védekezéssel megőrizte előnyét a szünetig.

Kondás Elemér kettőscserével igyekezett frissíteni csapatán a szünetben, Bárdos Bence helyett Bokros Szilárd, Szűcs Kornél helyére pedig Zsolnai Richárd érkezett. Azonban hiába állt át a vendég együttes két belső védős felállásra, rögtön a második félidő elején kétgólos hátrányba került.

Az ETO az első félidőt lemásolva a második játékrész második percében is betalált: Egy beadás után az egykori diósgyőri játékos, Óvári Zsolt elé került a labda, majd közelről a hálóba lőtt.

A 63. percben aztán összejött a szépítés a DVTK-nak: a teljesen üresen maradt Molnár Gábor egy szöglet után fejelt a kapuba. Majd mindössze 8 perccel később visszajött a meccsbe a vendég csapat, és ledolgozta kétgólos hátrányát. Molnár jobb oldali beadását Könyves Norbert fejelte a hosszú felső sarokba.

A hátralévő időben mindkét félnek akadtak még próbálkozásai, de újabb gólt már nem esett a találkozón, így a Diósgyőr kétgólos hátrányból pontot mentett a Győr ellen. Győzelmével a Diósgyőr feljött a hatodik helyre, míg a hazai csapat visszacsúszott a 10. pozícióba.

Eredmények, NB II, 7. forduló:
WKW ETO FC Győr-Diósgyőri VTK 2-2 (1-0)
Békéscsaba 1912 Előre-Soroksár SC 2-3 (1-2)
Pécsi MFC-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)
Szolnoki MÁV FC-Vasas FC 0-5 (0-2)
Kecskeméti TE Hufbau-BFC Siófok 1-0 (0-0)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Szentlőrinc 0-1 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC-FC Ajka 2-0 (1-0)
III. Kerületi TVE-Budaörsi SC 0-0
Dorogi FC-Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)
Budafoki MTE-Tiszakécskei LC 4-2 (2-1)

A Merkantil Bank Liga tabellája Forrás: nb2.hu