Suárez bevallotta, Koemannak üzent a megalázó kirúgásáért

Club Atletico de Madrid v FC Barcelona - La Liga Santander soccer Club Atletico de Madrid FC Barcelona La Liga Santander Luis Suarez Full length One person La Liga Santander match Estadio Wanda Metropolitano first goal Club Atletico Atletico Madrid sides
Luis Suarez of Atletico Madrid celebrates after scoring his sides first goal during the La Liga Santander match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at Estadio Wanda Metropolitano on October 2, 2021 in Madrid, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Luis Suárez kezdetben ugyan tagadta, hogy előző klubjának, illetve annak edzőjének, Ronald Koemannak üzent volna a gólörömével az Atlético Madrid-Barcelona spanyol rangadó után, most beismerte, hogy igenis nekik címezte a mozdulatot.

A Barcelonától hat szezon után tavaly nyáron némi meglepetésre távozó Suárez október 2-án új klubja, az Atlético Madrid színeiben gólt szerzett a katalánok ellen, majd telefonálást imitálva ünnepelte találatát. A Marca című madridi sportlapnak nyilatkozva most elárulta, hogy a Barca edzőjének, Ronald Koemannak üzent, és azt is elmondta, hogy miért.

Luis Suárez nem felejt Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Mindössze 40 másodpercig tartott a hívás, amiben Koeman elmondta, hogy nem szerepelek a terveiben. Arra sem méltatott, hogy személyesen közölje velem, ő vagy a klub döntött így. Szerintem nem ez a módja, hogy elköszönjenek egy legendától" - mondta magára utalva a barcelonai évei során 283 tétmérkőzésen 198 gólig jutó csatár, aki négy-négy bajnoki cím és spanyol kupagyőzelem mellett, egy-egy Bajnokok Ligája-, Európai Szuperkupa-győzelmet és egy klubvilágbajnoki címet is ünnepelhetett.

Suárez elárulta, hogy a történtek után először a feleségét, majd barátját, Lionel Messit hívta föl, ahogy azt is elmondta, meglepte, hogy idén nyáron Antoine Griezmannt is elküldték Barcelonából. A katalán klub játékosaival ugyanakkor továbbra is jóban van, amit jelez, hogy a múlt hét végi Atlético-Barcelona rangadón már meccs közben gratulált a katalánok fiatal tehetségének, Gavinak (aki szerdán az olaszok elleni Nemzetek Ligája-elődöntőben 17 évesen és 62 naposan minden idők legfiatalabb kezdője lett a spanyol válogatottnak), akitől a mezét is elkérte.