A Barcelona korábbi edzőjével tárgyal a Manchester United

fbl Horizontal
Barcelona's Spanish coach Ernesto Valverde speaks to his players during the Spanish Super Cup semi final between Barcelona and Atletico Madrid on January 9, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. - The winner will face Real Madrid in the final on January 12. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United a hírek szerint felvette a kapcsolatot a Barcelona korábbi vezetőedzőjével, Ernesto Valverdével.

A Manchester United ideiglenes vezetőedzőnek szerződtetné a Barcelona korábbi trénerét, az 57 éves Ernesto Valverdét. Valverde 2017 és 2020 között volt a Barcelona szakvezetője, két bajnoki címet és spanyol kupát is nyert.

Valverde John Murtough-val, a United sportigazgatójával tárgyalt arról, hogy a szezon végéig vezesse az angol csapatot, ameddig végleges megoldást nem találnak.

Ernesto Valverde a Barcelona edzőjeként Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Ole Gunnar Solskjaer munkáját vasárnap köszönték meg Manchesterben, a helyét egyelőre Michael Carrick vette át, ameddig nem találnak átmeneti megoldást a végleges megoldás előtt.

Valverde neve a hírek szerint egy ötfős listán szerepel, akik akkor kerülhetnek képbe, ha nem sikerül Mauricio Pochettinót elcsábítani a Paris Saint-Germaintől a következő hónapokban.

Valverde korábban nyert trófeát az Olympiakosz és az Athletic Bilbao vezetőedzőjeként és 2007-ben az Espanyollal szerepelt az UEFA-kupa döntőjében.