Elképesztő pénzt szerzett a kirúgásaival Mourinho

Venezia FC v AS Roma - Serie A NurPhoto General news Venice - Italy Rome Soccer Serie A Match Competition Horizontal SPORT
Roma's Head Coach Jose Mourinho portrait during the italian soccer Serie A match Venezia FC vs AS Roma on November 07, 2021 at the Pier Luigi Penzo stadium in Venice, Italy (Photo by Ettore Griffoni/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Ettore Griffoni / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy tanulmány feltárta, hogy az évek során mennyi pénzt halmozott fel José Mourinho, miután futballklubok menesztették.

A portugál menedzser a Chelsea-től, a Manchester Unitedtől, a Tottenhamtől és a Real Madridtól is jelentős összeget tett zsebre amiért idény közben bocsátották el. A 101 Great Goals friss kimutatása arról számol be, hogy mennyi lelépési pénzt halmozott össze eddig karrierje során.

A portugál menedzser az elmúlt tíz évben közel 100 millió fontot gyűjtött össze a három angol csapattól.

Ez a csillagászati összeg azt mutatja, hogy a Premier League 2011/12-es szezonja óta elbocsátott menedzserek körében toronymagasan Mourinho áll az élen a lelépési pénzek tekintetében. A Tottenham korábbi edzője, Mauricio Pochettino áll a második helyen, bár az argentin szakember több mint 50 millió fonttal van lemaradva Mourinhótól.

Érdekes kimutatás látott napvilágot Forrás: Twitter

Az adatok alapján a háromszoros PL-győztes edző összesen 2315 napot töltött Angliában, átlagosan napi 42192 fontot keresett. Ez idő alatt 336 meccsen irányított edzőként, ebből 209-et megnyert, és meccsenként 266870 fontot gyűjtött be.