Nem adhatja el a Chelsea-t Abramovics, tilos a klub termékeit árusítani

fbl Horizontal
orosz milliárdosok
Chelsea's Russian owner Roman Abramovich applauds, as players celebrate their league title win at the end of the Premier League football match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge in London on May 21, 2017. - Chelsea's extended victory parade reached a climax with the trophy presentation on May 21, 2017 after being crowned Premier League champions with two games to go. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Nehéz helyzetbe került a Chelsea FC, miután a klub orosz tulajdonosát Nagy-Britannia szankciókkal sújtotta: eltiltották minden üzleti tevékenységtől és minden vagyonát befagyasztották. A csapat különleges engedélyt kapott a kormánytól a játék folytatására, így a ma esti Norwich elleni mérkőzést megtartják. A már jegyekkel rendelkező szurkolók ott lehetnek a meccseken, de további jegyeket nem adhat el a klub, ahogy a klubtermékek forgalmazása is tilos mostantól a hivatalos üzletekben. 

Roman Abramovics múlt héten jelentette be, hogy megválna a Chelsea-től, azt mondta, a bevételt az ukrán konfliktusban bajbajutottak támogatására fordítja majd, politikai hovatartozása miatt azonban mindenféle üzleti tevékenységtől eltiltották Nagy-Britanniában.

Patthelyzetben a Chelsea orosz tulajdonosa Forrás: AFP/Ben Stansall

Az Abramovics által 2003-ban megvásárolt Chelsea jövője így meglehetősen kérdéses. Kaptak ugyan különengedélyt a továbbműködésre, ugyanakkor komoly korlátozásakkal sujtották a klubot: nemcsak jegyeket és termékeket nem adhatnak el, de nem vásárolhatnak új játékosokat, nem írhatnak alá szerződéseket - írja a The Guardian.