Egyértelműen több játékidőt remélt a magyar válogatott focista a svájci csapatnál

Varga Kevin, Young Boys,
Varga Kevin szerint többet érdemelt volna
Vágólapra másolva!
A reméltnél kevesebb játékpercet kapott a Young Boysnál a magyar válogatott labdarúgó, Varga Kevin, de úgy érzi, így is rengeteget tanult, ugyanakkor azt is tudja, mindezt a pályán kell megmutatnia.

"Egyértelmű, több játékot reméltem.

Februárban hirtelen jött a klubváltás, ugyanakkor a Young Boys nagyon meg akart szerezni. A keretből több játékos sérüléssel bajlódott, a vezetők úgy látták, szükség van új igazolásokra, nem csupán engem szerződtettek akkor. Amikor lehetőséget kaptam, rendre pozitív visszajelzés érkezett, ezért is esett rosszul, hogy kevés időt tölthettem a pályán. Azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a csapat ott volt a Bajnokok Ligája csoportkörében, a Manchester Unitedet, a Villarrealt és az Atalantát fölvonultató csoportban öt pontot szerzett, ez jelzi az erejét. Tiszta a lelkiismeretem, megtettem mindent, hogy több játékpercet kapjak, biztosra veszem, már az edzéseken is fejlődtem, viszont a kevés lehetőség miatt a válogatott meghívónak nem lehetett realitása. Itt nem dédelgetik a labdarúgót, ha kimarad, egy ilyen klubnál csupa jó képességű futballista van a keretben, de ettől még

úgy érzem, többet érdemeltem volna. A szeretteim sokat segítettek abban, hogy megfelelően kezeljem a helyzetet, tudom, sokat tanultam,

de azzal is tisztában vagyok, minden a játéktéren dől el, nekem ott kell megmutatnom, hogy fejlődtem, erősebb lettem mentálisan" - mondta az nso.hu-nak Varga Kevin, a 26 éves, 13-szoros válogatott szélső, aki a tavaszt kölcsönben a svájci Young Boysnál töltötte a török Kasimpasa játékosaként.

Varga Kevin szerint többet érdemelt volna Forrás: BSCYB.CH

"Amikor a klub kölcsönvett, az első helyezett FC Zürich már tíz pontra volt, de tulajdonképpen még lőtávolon belül. Rögtön megnyertük az FC Basel elleni rangadót, de utána hullámvölgybe kerültünk, elúszott a címvédés lehetősége, tulajdonképpen az volt a kérdés, másodikként vagy harmadikként zárunk-e. A cél nyilván az ezüstérem volt, de mert időközben edzőt is váltottunk, a pályaedzői szerepből előrelépő Matteo Vanetta próbálta a jövő csapatát is kialakítani. Látni akarta, hogy a fiatalok közül ki tud hozzátenni a játékhoz, kire lehet közülük számítani –

a bronzérem megszerzése nyilván nem siker" -

tette hozzá a magyar válogatott játékos, aki szerint a svájci és a török bajnokság között nincs nagy különbség, Svájcban rengeteg tehetséges fiatal szerepel, Törökországban több a nagy név, a tapasztalt labdarúgó. Varga úgy látja, Svájc egyik legnagyobb klubjánál lehetett, ez akkor is jó ajánlólevél lehet, ha kevesebbet játszott.

"A télen nem voltam egyszerű helyzetben, ám helyes választ csak akkor adhatnék, ha valamennyi lehetőségemet megéltem volna. Azt mondom, ez így volt megírva, örülök, hogy a Young Boys játékosa lehettem. Varga kitért a válogatottra is.

Varga Kevin kikerült a válogatottból is Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Amikor lehetőséget kapok a válogatottban, próbálok segíteni, s amikor a cserepadon ülök, vagy esetleg csak a lelátóról nézhetem a többieket, akkor is szurkolok nagyon. Mindig más, amikor a barátaiért szorít az ember, talán mondanom sem kell, nagyon várom a mérkőzéseket, és persze bízom benne, hogy jó eredményeket érünk el.

- mondta a játékos, akin elmodnta, érvényes szerződése van még a török klubbal, a felkészülés rajtjára megy vissza Isztambulba, aztán majd kiderül, hogyan tovább.