Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A 92. percben egyenlített Wales, mégis kikapott Hollandiától

775814075 fbl Horizontal
Wales' scorer, defender Rhys Norrington-Davies reacts as Netherlands' striker Wout Weghorst (R) celebrates after scoring their winner during the UEFA Nations League, league A group 4 football match between Wales and Netherlands at Cardiff City stadium in Cardiff, south Wales on June 8, 2022. - Netherlands won the game 2-1. (Photo by Geoff Caddick / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Nemzetek Ligája A osztályának 4. csoportjában megrendezett mérkőzésen a holland labdarúgó-válogatott idegenben 2-1-re győzött Wales ellen.

A vb-részvételt az ukránok legyőzésével pótselejtezőn kiharcoló walesiek a katari világbajnokságra egyenes ágon korábban már kijutó hollandokat fogadták Cardiffban a Nemzetek Ligája A divíziójában. Mindkét válogatott játszott már egy meccset a sorozatban, Robert Page együttese a múlt héten 2-1-re kikapott a lengyelektől, míg Louis Van Gaal csapata 4-1-re kiütötte a belgákat.

A hazaiaknál a Real Madridtól hamarosan távozó Gareth Bale csak a kispadon kapott helyet, míg a vendégek is pihentették legtöbb sztárjukat.

A hollandok voltak aktívabbak a nem túl eseménydús első félidőben. A legnagyobb lehetőség a szünet előtt adódott, Cody Gakpo megpattanó lövése kis híján a walesi kapuban kötött ki.

A második játékrészt nagyszerűen kezdte Van Gaal csapata és egy szép lövéssel megszerezte a vezetést az 50. percben.

Az Atalanta középpályása, Teun Koopmeiners kapott labdát a 16-osnál, majd gyönyörűen kilőtte a jobb alsó sarkot, megszerezve első gólját a nemzeti együttesben.

A 77. percben a Getafe csapatával hírbe hozott Gareth Bale is pályára lépett, és a walesiek becsülettel küzdöttek, de nem tudtak komoly veszélyt jelenteni Mark Flekken kapujára. Egészen a 92. percig. Ekkor egy jobb oldali beadás után Rhys Norrington-Davies fejese utat talált a holland kapuba, de nem sokáig örülhettek a hazaiak, mert két perc múlva újra gólt kaptak.

Woug Weghorst Tyrell Malacia beívelését csodás mozdulattal fejelte a kapu jobb oldalába a 94. percben, így a hollandok egy elképesztő végjátékot követően a második meccsüket is megnyerték a csoportban.

Wout Weghorst a 94. percben szerezte meg a hollandok győztes gólját Forrás: AFP/Geoff Caddick

Az A osztály 4. csoportjának másik meccsén Brüsszelben hiába vezettek Robert Lewandowski góljával a lengyelek, a belgák 6-1-re kiütötték ellenfelüket.

A B divízióban is két mérkőzést rendeztek szerda este. Az ukránok 1-0-ra legyőzték idegenben az íreket, míg a skótok hazai pályán 2-0-ra nyertek az örmények ellen.

Eredmények, 2. forduló:
A divízió, 4. csoport:
Belgium-Lengyelország 6-1 (1-1)
Wales-Hollandia 1-2 (0-0)
Az állás: 1. Hollandia 6 pont, 2. Belgium 3 (7-5), 3. Lengyelország 3 (3-7), 4. Wales 0

B divízió, 1. csoport:
Írország-Ukrajna 0-1 (0-0)
Skócia-Örményország 2-0 (2-0)
Az állás: 1. Skócia 3 pont/1 mérkőzés (2-0), 2. Ukrajna 3/1 (1-0), 3. Örményország 3/2 (1-2), 4. Írország 0/2

Mindent egy helyen az Eb-ről