Egy lepukkant stadionban játszik a magyar és az olasz válogatott

magyar fociválogatott, Szoboszlai Dominik, Cesena
A késő délután megérkező csapat is megtekintette az esti meccs helyszínét
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kedden 20.45-től a cesenai Dino Manuzzi Stadionban lép pályára az olaszok ellen. Mi már körbenéztünk a létesítményben.

Az 1957-ben épült stadion eredetileg 30 ezer férőhelyes volt, a nézőrekord ennek ellenére 35 991 fő, amit egy 1974. február 10-i AC Milan elleni bajnokin rögzítettek a krónikák. A stadiont kétszer újították föl, utoljára 1988-ban, amikor felszámolták az állóhelyeket, így most valamivel több mint 24 ezer széken ülve (vagy éppen állva) lehet szurkolni.

A Dinom Manuzzi Stadion kívülről Forrás: Origo

A 2016-os olasz Eb-pályázatban szerepelt, mint csoportmeccsek leendő helyszíne, visszakapta volna egykori befogadóképességét, azonban az olaszok elbukták a pályázatot, így a Dino Manuzzi is bukta a felújítást.

A késő délután megérkező csapat is megtekintette az esti meccs helyszínét Forrás: Origo

Ahogy Marco Rossi mondta egy olasz lapnak adott interjúban, az infrastruktúra terén manapság Magyarország sokkal jobban áll, mint az olaszok, és ha minden stadionra ez nem is feltétlenül igaz, a cesenaira biztosan.

De ez mit sem számít, kedden este ebben a kissé lelakott, de a futballromantikát őrző stadionban kell bemutatnia az angolokat legyőző magyar válogatottnak az újabb bravúrt a Nemzetek Ligájában.