Vágólapra másolva!
Nagy felháborodást keltett Angliában, hogy az amerikai Hooters étteremlánc bejelentette, szponzorálni fog egy helyi U10-es focicsapatot.

A nagymellű nőkkel népszerűsködő étteremlánc szerdán jelentette be, hogy szponzorálja a Burton Joyce FC tíz év alatti korosztályos csapatát, ám mindez akkora botrányt váltott ki az interneten, hogy azóta már törölték is a bejegyzést.

Angliában egyedül Nottinghamban található a szóban forgó étterem, amely a bejelentés részeként pár olyan fotót is közzé tett a Facebookon, amelyen a Hooters-feliratos mezt viselő gyerekek egy kapu előtt állva pózolnak két felszolgálóval.

- állt a bejegyzésben, azonban az internetezők között igencsak megosztóak voltak a hozzászolások.

Volt aki szerint a mezeken megjelenő új felirat miatt ezentúl jóval nagyobb lesz az érdeklődés a csapat meccsei iránt, de többen hangot adtak a felháborodásuknak is.

"Miért szexualizálja a Hooters a gyerekeket, és ki a fene engedte meg nekik?"

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) egyébként tiltja, hogy bármilyen ruhadarabon olyan feliratot helyezzenek el, amely valamilyen oknál fogva ártalmas lehet a fiatalokra.

Bár a szponzorációt bejelentő bejegyzést a közösségi médiában törölte a a klub, azt egyelőre nem tudni, hogy az együttműködéstől is elálltak-e.