Az MLSZ reagált az zalaegerszegi focibotrányra

new coach of TSV 1860 Muenchen soccer Ricardo Moniz Horizontal SQUARE FORMAT
New head coach of the German soccer club TSV 1860 Muenchen, Ricardo Moniz, speaks at a press conference in Munich, Germany, 11 June 2014. Photo: NICOLAS ARMER/dpa (Photo by Nicolas Armer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában rasszista bekiabálások miatt hosszú percekre félbeszakadt a Zalaegerszeg Honvéd elleni találkozója miután a ZTE edzője, a kiállított Ricardo Moniz lehívta a játékosait a pályáról. A botrányos eset után a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos Twitter-csatornáján tudatta, hogy eljárást indít az eset miatt.

Az MLSZ a közleményében kiemeli, hogy minden ilyen esetben eljárást indít. Hangsúlyozzák, hogy a szövetség minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál.

Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt.

A szombat délutáni mérkőzésen 0-2-es állásnál egy kispesti szabálytalanságot nem fújt le a játékvezető, amit a hazaiak edzője, Ricardo Moniz nehezményezett.

Miután piros lapot kapott a reklamálásért, a teljes csapatát levezényelte a pályáról, és az öltözőbe is be akarta tessékelni őket, amit Dragóner Attila sportigazgató akadályozott meg, nehogy pontlevonást kapjon a csapata.

Nem sokkal később kiderült, Moniz a Honvéd-szurkolóknak a zalaegerszegi támadóra, Christy Manzingára tett rasszista megnyilvánulásai miatt hívta le a tanítványait a pályáról.