Egy hónapra eltiltották a csapatát a pályáról lehívó ZTE-edzőt

new coach of TSV 1860 Muenchen soccer Ricardo Moniz Horizontal SQUARE FORMAT
New head coach of the German soccer club TSV 1860 Muenchen, Ricardo Moniz, speaks at a press conference in Munich, Germany, 11 June 2014. Photo: NICOLAS ARMER/dpa (Photo by Nicolas Armer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) október 25-i ülésén egy hónapra minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől eltiltotta Ricardo Monizt, az OTP Bank Ligában szereplő Zalaegerszeg vezetőedzőjét.

A labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában a ZTE-Honvéd mérkőzésen 0-2-es állásnál egy kispesti szabálytalanságot nem fújt le a játékvezető, amit a hazaiak edzője, Ricardo Moniz nehezményezett.

Miután piros lapot kapott a reklamálásért, a teljes csapatát levezényelte a pályáról, és az öltözőbe is be akarta tessékelni őket, amit Dragóner Attila sportigazgató akadályozott meg, nehogy pontlevonást kapjon a csapata.

Nem sokkal később kiderült, Moniz a Honvéd-szurkolóknak a zalaegerszegi támadóra, Christy Manzingára tett rasszista megnyilvánulásai miatt hívta le a tanítványait a pályáról.

A FEB elnöke a mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt.