Megkapta első edzői munkáját a Manchester United legendája

81162305 Horizontal
Manchester United players celebrate after Dutch goalkeeper Edwin van der Sar saved a penalty by Chelsea's French forward Nicolas Anelka to win the final of the UEFA Champions League football match at the Luzhniki stadium in Moscow on May 21, 2008. The match remained at a 1-1 draw and Manchester won on penalties after extra time. AFP PHOTO / Franck Fife (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Middlesbrough a hivatalos honlapján tudatta, hogy a Manchester United legendás focistája, Michael Carrick lett a csapat új edzője.

Michael Carrick 2006 és 2018 között 12 évet töltött játékosként a Manchester Unitednél, majd edzőként és ügyvezető igazgatóként is dolgozott az Old Traffordon. 2018-ban csatlakozott a Manchester United edzői stábjához, miután játékosként visszavonult.

Carrick korábban José Mourinhóval és Ole Gunnar Solskjaerrel dolgozott együtt. Solskjaer távozása után az előző szezonban három mérkőzésen irányított a Manchester Unitedot megbízott vezetőedzőként. A Villareal és az Arsenal ellen győzni tudott, a Chelsea ellen pedig döntetlent ért el.

Michael Carrick lett a Middlesbrough edzője Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez

"Nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek, és hogy egy olyan klubhoz tartozhatok, amelynek ilyen mély történelme és hagyományai vannak.

Igazi kiváltság számomra, hogy ebben a pozícióban lehetek, és érezni azt a szenvedélyt és lelkesedést, amit a játék és a Boro iránt érzel" - nyilatkozta Carrick, akinek a korábbi angol válogatott védő, a Real Madridban is megfordult Jonathan Woodgate lesz a segítője.

Carrick játékosként öt bajnoki címet, egy Bajnokok Ligáját, egy klubvilágbajnokságot, egy FA-kupát, három Ligakupát és egy Európa-ligát nyert a Manchester Uniteddal.