Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain 2-1-re nyert a Lorient otthonában, így Christophe Galtier csapata továbbra is veretlen a Ligue 1-ben.

A párizsik rossz hangulatban készülhettek a meccsre, mert hét közben ugyan 2-1-re nyertek a Juventus otthonában, azonban a BL-csoportjukban végül drámai körülmények között maradtak le az első helyről. A találkozón ráadásul Achilles-ín sérülés miatt kihagyta a hétszeres aranylabdás Lionel Messi is, aki könnyen lehet, hogy a világbajnokság előtt már nem lép pályára a párizsi csapatban.

Francia sajtóhírek szerint a 35 éves klasszis megkérte Christophe Galtier vezetőedzőt, hogy a jövő heti Auxerre elleni bajnoki mérkőzésen tekintsen el a szerepeltetésétől, hogy legyen ideje a világbajnokságra készülni.

A párizsik kezdték jobban a meccset és már a kilencedik percben megszerezték a vezetést.

Neymar támadta le a Lorinet kapusát, Yvon Mvogót, akinek blokkolni tudta a kirúgását, a labda a Messi helyére bekerült 20 éves Hugo Ekitikéhez került, aki lövés helyett visszajátszotta a labdát a brazilhoz, aki azt követően a kapu közepébe lőtt.

Neymar elképesztő formában: 13 bajnokin 11 gól és 9 gólpassz a mérlege Forrás: AFP/Jean-Francois Monier

A párizsi gólba aztán belesérült a Lorient kapusa, akit le is kellett cserélni a folytatásban, azonban a helyére érkező Vito Mannonének nem volt túl sok dolga, mert a PSG ugyan dominálni tudott, de igazán nagy ziccere már nem volt az első félidőben.

A fordulás után a Lorient kezdett jobban, és az 53. percben ki is tudott egyenlíteni.

Egy szépen felépített támadás végén Enzo Le Fee adott egy remek körömpasszt Terem Moffinak, aki kilépett ziccerben és hét méterről a kapu jobb oldalába bombázott.

A bekapott gól után a PSG többet birtokolta a labdát, de a Lorient sokkal veszélyesebb támadásokat vezetett, és több nagy helyzetet is kihagyott.

És ahogy ilyenkor lenni szokott, a nagycsapat a találkozó végén büntetett, ugyanis a 81. percben Danilo Pereira góljával megnyerte a meccset a PSG. Neymar jobb oldali szögletére remek ütemben robbant be a portugál középpályás, aki hat méterről védhetetlenül fejelt a léc alá.

A párizsiak ezzel minden sorozatot figyelembe véve már 21 mérkőzés óta veretlenek a szezonban, és továbbra is vezetik a francia bajnokságot.

Ligue 1, 14. forduló:
Lorient-Paris Saint-Germain 1-2 (0-1)
gólszerzők: Moffi (53.), ill. Neymar (9.), Danilo Pereira (81.)