Vágólapra másolva!
A heves vérmérsékletű rajongók miatt a tervezettnél rövidebbre sikeredett Pelé budaörsi látogatása 2014-ben. A brazil legenda a Tesco sportprogramjának népszerűsítése érdekében érkezett akkoriban hozzánk.

Pelé legutóbb 2014 márciusában, a brazíliai futball-világbajnokság előtt járt Magyarországon. Nem is akármilyen programon: a budaörsi Tescóban

jókora felfordulást idézett elő a nevével fémjelzett sportszervásárlási akció népszerűsítésével. Pontosabban az áruházat ellepő rajongók fékevesztett rohamával

- emlékezett vissza a Ripost.

A rendezvényen a sajtó képviselői, valamint a kispesti és felcsúti akadémisták mellett közös fotóra és Pelé autogramjára vadászó rajongók százai is részt vettek.

Amint az Origo videóján is látható, egy idő után elszabadultak az indulatok.

A szambatáncosok és biztonságiak kíséretében érkezett brazil világsztár visszaemlékezett többek között a Menekülés a győzelembe című film budapesti forgatásáról, Puskás Ferencről pedig elmondta:

Pelé beszéde után került sor a közös fotózásra a rajongókkal, akik nem vettek tudomást arról, hogy a szervezők előre kikötötték: nem lesz mód és idő autogramosztásra.

Miután a tömeg nyomása zavaróvá vált, inkább berekesztették a rendezvényt, Pelét pedig a biztonságiak kísérték ki az áruházból.

Pelét itthon is imádták a rajongók Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Pelét elkísérte a rendezvényre Mészöly Kálmán is. Idén novemberben elhunyt hajdani világválogatott legendánk anno kétszer is játszott a háromszoros világbajnok ellen.

A Vasas előbb 1967-ben úgy nyerte meg a chilei Hexagonál-kupát, hogy 2-2-re végzett a Pelével felálló Santos ellen. Egy évvel később aztán a brazil csapat 4-0-ra legyőzte a magyar címvédőt. A Fekete Gyöngyszem mindkét meccsen szerzett gólt.