Vágólapra másolva!
Lionel Messi lehagyta Diego Maradonát és ő minden idők legjobbja - véli Lionel Scaloni, a friss világbajnok argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

– mondta kedden Scaloni a spanyol Cope rádiónak.

Az argentin szurkolók sokáig Messi fölé helyezték a 2020 novemberében elhunyt Maradonát, de amióta a Paris Saint-Germain sztárja decemberben világbajnoki győzelemre vezette a válogatottat Katarban, változni látszik a közvélekedés. A dél-amerikai csapat az 1986-os - Maradona vezetésével aratott - diadal óta először nyert vb-t.

Scaloni azt is elárulta: amikor 2018-ban kinevezték, az első dolga volt, hogy beszéljen Messivel, aki akkor - az oroszországi vb-kudarc után - ideiglenesen lemondta a válogatottságot.

„Az első egy videobeszélgetés volt Messivel. Azt mondta, megtisztelő, hogy keressük, mi pedig kértük, hogy jöjjön vissza, számítunk rá. Aztán nyolc hónappal később visszatért és egy hihetetlen csapatot talált" – idézte fel Scaloni.

Scaloni hálás lehet Messi visszatéréséért Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Evrim Aydin

Amikor megérzi a vér szagát, ő a number one" – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Scaloni védelmébe vette kapusát, Emiliano Martinezt, akit a vb-diadal után sokan kritizáltak olykor furcsa ünneplése miatt például obszcén gesztussal vette át a torna legjobb kapusának járó Aranykesztyűt, később pedig, már Argentínában, az utcai parádé során egy olyan babát szorongatott, amelynek az arcára Kylian Mbappé fényképét illesztették.

Olyan, mint egy gyerek. Hihetetlen fickó, a személyisége sokat adott a csapatnak" – mondta róla Scaloni.