Vágólapra másolva!
Az NB I-es listavezető Ferencváros első idei felkészülési mérkőzésén kétgólos győzelmet aratott a német élvonalbeli Augsburg ellen a csapat spanyolországi edzőtáborában.

A spanyolországi edzőtáborozáson lévő Ferencváros csapat a német Bundesliga első osztályának 14. helyén telelő FC Augsburg ellen lépett pályára. A kispadon már ott ült a magyar bajnok egyik kiszemeltje, a ghánai Kwaku Bonsu Osei, aki – ha kedvező kép alakul ki róla – akár szerződést kaphat a zöld-fehéreknél - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

A találkozó első félideje kocogós iramot hozott, leginkább a németek térfelén zajlott a játék. Többet támadott a Ferencváros, Civic rendületlenül rugdosta a szögleteket mindkét oldalról, de ezekből kevés veszély alakult ki az Augsburg kapuja előtt. Az Augsburg lényegében csak kétszer került helyzetbe, a félidő elején és végén, Bogdán azonban mindkétszer bravúrral védett. Az FTC-től Zachariassen és Samy Mmaee helyzeteiből lehetett volna gól, de nem tudtak betalálni, így gól nélküli döntetlennel ért véget az első félidő.

A második játékrészben az Augsburg főleg a második csapatának játékosait szerepeltette, a Ferencvárosban csak Haraisvili és Halmai számított igazán tapasztalatlannak a csapatban, a többiek jócskán kaptak lehetőséget az őszi szezonban.

Mercier betalált Forrás: -Árvai Károly

Úgy tűnt, a német együttes lesz veszélyesebb, ehhez viszont el kellett volna találnia a zöld-fehérek kapuját. Nem tette, ráadásul kapott egy gólt. Merthogy ügyetlenkedett hátul a német védelem, a 62. percben Marquinhos labdát szerzett, Mercier-nek adta, aki 17 méterről vezetéshez juttatta a Ferencvárost. A gól után kiegyenlített játék folyt némi ferencvárosi fölénnyel. A 74. percben jött az újabb magyar gól. Ezúttal Halmai volt szemfüles,

az ő passzából szerzett szép csel után gólt Mercier.

A hátralévő időben inkább az Augsburg támadott, de Berisha a legnagyobb helyzeteket is elpuskázta, így győzött a Ferencváros.

FTC–Augsburg (német) 2–0 (0–0)
La Nucia (Spanyolország)
FERENCVÁROS, 1. félidő: Bogdán – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni, Auzqui – Zachariassen, R. Mmaee, A. Traoré. 2. félidő: Bogdán – Wingo, Besic, Kovacevic, Pászka – Vécsei, Sigér, Halmai (Bonsu Osei) – Mercier, Haraisvili, Marquinhos. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Mercier (62., 74.)