Eldőlt, mikor lesznek idén kettős rangadók az NB I-ben

Budapest, 2023. február 7. Eördögh András (b), a Honvéd és Márkvárt Dávid, a Vasas játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Vasas FC-Budapest Honvéd mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2023. február 7-én. A Vasas bejutott a negyeddöntőbe, miután 2-0-ra felülmúlta a vendég Budapest Honvéd együttesét. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ugyan lehetőséget adott a 36 éve nem látott formátum, az úgynevezett kettős rangadó visszatérésére, ám a csapatok úgy döntöttek, nem élnek a lehetőséggel.

A sorsolás alapján az április végén megrendezett 28. fordulóban lehetett volna Vasas–Ferencváros, majd közvetlenül utána Budapest Honvéd–Újpest mérkőzéseket rendezni a Puskás Arénában, ám a hazai csapatok nem szerettek volna élni ezzel a lehetőséggel.

A Vasas és a Honvéd játékosai is a saját stadionjukban játszhatják majd le a hazai mérkőzéseiket Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mindkét csapat saját stadionjában, a megszokott körülmények között kívánja megrendezni az OTP Bank Liga 28. fordulójának érintett mérkőzéseit" – írta az mlsz.hu.

A Ferencváros így az Illovszky Rudolf Stadionba, míg az Újpest a Bozsik Arénába látogat majd április végén.