Tragédia: 32 évesen meghalt a spanyol focista, aki egy baleset miatt bénult le

Vágólapra másolva!
Mindössze 32 éves korában meghalt Pelayo Novo, aki egy baleset miatt kényszerült arra, hogy abbahagyja a labdarúgást.

Pelayo Novót a hírek szerint vonat ütötte el szülővárosában, Oviedóban. Novo korábban focista volt, de egy szerencsétlen baleset után kerekesszékbe kényszerült majd teniszezni kezdett, versenyeken is indult.

Novo 27 éves volt, amikor az Albacete játékosaként baleset érte. A csapatával a Huesca elleni meccsre készült, amikor a csapat szállodájában lezuhant a harmadik emeletről. A két csapat meccsét akkor el is halasztották.

Novo a foci után teniszezni kezdett Forrás:eldiariodehuesca.com

Novo 51 napot töltött kórházban, ahol egyértelművé vált, hogy nem focizhat többet. Novo gerince is sérült a balesetben, annyira tudott felépülni, hogy mankóval tudott járni. Novo a sérült sportolók nagykövete lett hazájában, kerekesszékben kezdett teniszezni, versenyeken is indut, tagja lett az asztúriai szövetségnek is.

Korábban úgy nyilatkozott, hogy időbe telt, mire megbírkózott a helyzetével és elfogadta a sorsát, de remekül érzi magát.

Novo focistaként a spanyol másodosztályig jutott, az Oviedo, az Elche, a Córdoba, a Lugo, a kolozsvári CFR és az Albacete csapataiban játszott.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!