Vágólapra másolva!
A hazai rendezésű U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon a magyar válogatott az első mérkőzésén 3-0-ra győzött Wales ellen.

A csoportkör első fordulójában a lengyelek négy góllal győztek Írország ellen Budapesten, a franciák pedig kettővel verték a skótokat Debrecenben.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezett meccset a walesi válogatott kezdte aktívabban, a 14. percben Bennett lövését kellett védenie a Barcelona U18-as csapatában edződő kapusunknak, Yaakobishvili Áronnak. Két perccel később Kern szöglete után két magyar játékos is lövéssel próbálkozott, de a betömörülő walesiek blokkoltak, majd a túlodalon Hatch fejelt mellé ziccerben.

A walesiek veszélyesebben kezdték a mérkőzést Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A 31. percben a kapufa mentette meg a magyar csapatot a góltól, Morgan lövése kis híján beakadt. Ezt követően elkezdett éledezni a hazai együttes, és a szünet előtt

Simon Benedek gyönyörűen lefordult a védőjéről, betört a 16-oson belülre és estében ellőtte a labdát a kapus mellett.

Az első félidő nagyobb részében ugyan a walesiek domináltak, egy remek egyéni villanásnak köszönhetően mégis Belvon Attila csapata vezetett 1-0-ra.

Simon Benedek remek góljával szerzett vezetést a magyar válogatott Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Simon helyzetével indult a második félidő, a magyar támadó kevéssel pöckölte a labdát a bal alsó mellé. A 70, percben Fenyő eresztett meg egy veszélyes lövést, Belvon Attila együttese jobban futballozott, mint az első játékrészben. A 75. percben aztán sikerült növelni az előnyt, Molnár lövését védte a walesi kapus, a kipattanót viszont

a csereként pályára lépő Szabó Szilárd hat méterről a kapuba vágta.

A második félidőben lefocizta ellenfelét a magyar válogatott Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A 81. percben megint gólt szerzett a magyar csapat, az előre húzódó Umathum Ádám remek fejese el is döntötte a mérkőzést.

A folytatás már nem hozott újabb gólt, a magyar válogatott nagyszerű játékkal, kiütéses győzelemmel kezdte a hazai rendezésű Európa-bajnokságot.

A magyarok szombaton 20 órától Lengyelországgal, kedden 20 órától pedig Írországgal találkoznak Felcsúton, a negyeddöntőbe a csoportok első két helyezettje jut be.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Magyarország-Wales 3-0 (1-0)
gólszerzők: Simon B. (43.), Szabó Sz. (75.), Umathum (81.)