Az UEFA engedélyt adott a Milan európai kupaindulására

fbl Horizontal
AC Milan's French forward Olivier Giroud (R) shoots the ball next to Sampdoria's Gambian defender Omar Colley during the Italian Serie A football match between AC Milan and Sampdoria at the Giuseppe-Meazza (San Siro) stadium in Milan on February 13, 2022. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az UEFA megadta a zöld jelzést az angolg Brightonnak és Aston Villának, valamint az olasz AC Milannak, így mindhárom csapat rajthoz állhat a következő európai kupaidényben.

Az európai futballszövetség mindhárom érintett csapat esetében a más klubokkal való tulajdonosi átfedéseket kritizálta.

A fennállása első európai kupaszereplésére készülő Brighton & Hove tulajdonosa, Tony Bloom részesedéssel bír az angol csapathoz hasonlóan ugyancsak az Európa-ligában induló belga Union Saint-Gilloise csapatában.

A Konferencia-ligában induló Aston Villa esetében ugyanez a helyzet állt elő a szintén Konferencia-ligás portugál Vitória de Guimaraessel, míg az AC Milant birtokló RedBird Capital Partners a (nem kupainduló) francia Toulouse-ban is többségi tulajdonrésszel rendelkezik.

Az UEFA közlése szerint az érintett csapatok meggyőzően bizonyították, hogy megszüntették a közös tulajdonlást, amit szigorúan tilt a szervezet a kupaindulók esetében. Az érintett csapatok azt is vállalták, hogy sem kölcsönben, sem végleg nem igazolnak egymástól játékost 2024. szeptemberig.