Vágólapra másolva!
Bogdán Ádám, a korábban a Liverpool csapatánál is megfordult magyar válogatott kapus úgy érzi, hogy a Lipcséből Liverpoolba igazoló Szoboszlai Dominik tökéletesen megérett váltásra és minden adott ahhoz, hogy nagyon sikeres legyen az új csapatával.

A korábbi 21-szeres válogatott kapus az M1-nek azt mondta, Szoboszlai Liverpoolba igazolása büszkeség az egész magyar futballnak.

„Szerintem hatalmas öröm és büszkeség mindenkinek, aki a magyar labdarúgásban játszik, tevékenykedik vagy szurkol a válogatottért.

– mondta Bogdán, aki 2015 és 2019 között volt a Liverpool kapusa.

Bogdán Ádám is dolgozott együtt Jürgen Kloppal a Liverpoolnál Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Szoboszlai Dominikért 70 millió eurót fizetett a Liverpool. Bogdán Ádám hangsúlyozta, hogy ennyi pénzt nem fizetnek ki akárkiért.

„Ez azért nagy váltás lesz, a Premier League a legintenzívebb bajnokság, talán a legtöbb bajnokesélyes csapat is itt van – legalább hat klub lenne bajnok, legalább nyolcan érnének oda a Bajnokok Ligája-pozícióba, és reális esélyük is van rá.

De nagyon fontos dolog, hogy Szoboszlai annak idején a Red Bullba került, majd a Leipzig meg Bundesligába jutott, aztán stabilan BL-be is, ezáltal tökéletesen megérett erre a váltásra, nem véletlenül fizetnek ki valakiért ennyi pénzt.

Aki közelről foglalkozik ezekkel a dolgokkal, és ez nyilván a Liverpoolnál így van, az látta azt, hogy érdemes befektetni ebbe az üzletbe" – tette hozzá a 35 éves kapus, aki a szezon végén távozott a magyar bajnok Ferencvárostól.

Bogdán szerint sokat segíthet Szoboszlainak, hogy német közegből érkezik egy német edző kezei alá.

„Fontos dolog az is, hogy német környezetből jön egy német edzőhöz, akinek a filozófiája nagyon hasonlít ahhoz, amit Dominik megszokott. Nyilván ez sem véletlen, köze volt ahhoz, hogy a Liverpoolt választotta.

Nagy lépés ez, szerintem egy időben jött lépés, ráadásul mindkét fél részéről egy alaposan átgondolt lépés" – folytatta Bogdán, aki annak idején öt meccsen kapott lehetőséget Jürgen Klopptól.

Szoboszlai Dominik a magyar válogatott csapatkapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Liverpool korábbi kapusa végezetül elmondta, hogy Klopp személye garancia lehet Szoboszlai további fejlődéshez.

„A német nyelvtudás, a német filozófia, a munkamorál ismerete hatalmas előny lehet Dominik számára, illetve van egy kiváló edző is, aki a játékstílusát tökéletesíti.

A Poolnak mindemellett igénye volt, hogy fiatalítson a középpályán, tehát igény is van Szoboszlaira, ráadásul egy ilyen magas vételár egyfajta védelmet is biztosíthat Szoboszlai számára egy ideig, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy egy új szintre emelkedjen.

A jelek jók, minden hozzávaló megvan ahhoz, hogy ez egy sikeres periódus legyen. Az Anfield Roadnak van egy különleges hangulata, az emberek, akik kijárnak oda, élnek-halnak a klubért, imádják, szeretik azokat a játékosokat, akik mindent megtesznek a pályán, folyamatos telt ház van, minden meccsre nagyon készülnek, mondhatni, ezek ünnepnapok a szurkolók számára" – tette hozzá Bogdán Ádám.