Vágólapra másolva!
A Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool a nyári átigazolási időszakban eladta a szaúdi al-Ittihad csapatának a brazil középpályást, Fabinhót. A 29 éves játékost elég bizarr módon mutatták be az új csapatánál, egyes szurkolók azt hitték, hogy a cirkusznak értékesítették a játékost, ugyanis a a sztárfocista láncon sétáltatott egy tigrist. Azt is hihetnénk, hogy ritkának számít az ilyen bizarr "bemutatás" a labdarúgás világában, ám ez közel sincs így. A focitörténelem számos ehhez hasonló furcsa történetet produkált már korábban is: a nyers pizzaevéstől a fegyvereken át, egészen Darth Vaderig minden előfordult már.

"Eladtuk egy cirkusznak?"

Kezdjük a legfrissebb történettel, nevezetesen a Fabinho-szotrival. A korábban Karim Benzemát és N'Golo Kantét is szerződtető arab együttes sajtóértesülések szerint 40 millió fontért szerezte meg Fabinhót, aki öt évig erősítette a szigetországi együttest. Fabinhót minden idők egyik legfurcsább módján jelentették be al-Ittihadnál.

A klub beceneve a "Tigrisek", így valahol érhető is a dolog,

mégis elég bizarrul néz ki, amint a sztárfocista láncon sétáltat egy tigrist.

A történet külön érdekessége, hogy a videó olyan hírekkel kezdődik, amelynek arról szólnak, hogy a kutyái miatt nem igazol Szaúd-Arábiába a brazil játékos.

Fabinhónak ugyanis két francia bulldogja van, de őket kitiltották az országból, azonban úgy tűnik, sikerült megoldást találni. A videó végén Fabinho annyit mond: "Tigris vagyok."

A rajongókat is zavarba hozta a közösségi médiában megjelent bejelentés. Az egyikük csak ennyit írt a Twitteren:

"Nem számítottam arra, hogy Fabinho elvisz ma egy tigrist sétálni, de itt tartunk" - írta egy másik. Akadt olyan rajongó, aki szerint, ha ez egy igazi tigris, és a szaúdiak arra kényszerítik, hogy tartsa meg, akkor Fabinho helyében azt mondaná nekik, hogy hozzá kell adniuk még néhány további nullát a heti bérhez.

Angliában megőrültek: nyers pizza, pisztoly és a mozgólépcső

Az új igazolások bemutatása önmagában is nagy üzletté váltak a közösségi média korában, de előtte is azon voltak a csapatok, hogy a lehető legnagyobb figyelmet kapja a médiától az új szerzemény, ha már nem kevés pénz kifizettek érte. Így nem csoda, ha olykor talán túlzásba estek a kluboknál, számos vicces történetet lehet találni a múltból is.

Az 1990-es években sem volt már ez másként.

Az angol Sheffield Wednesday a két olasz szerzeményét, Paolo Di Caniót és Benito Carbonét égette le.

Az alap ötlet az lett volna, hogy Olaszország nemzeti ételével, a pizzával reklámozzák be az új igazolásokat, ám ez elég viccesen sikerült.

Di Canio és Carbone ugyanis egy még nyers pizzát kapott

- talán előtte pár perccel olvaszthatták ki az ételt -, majd ebbe kellett beleharapniuk. Rossz szóviccel élve ez nem igazán "sült el" jól.

A mai világban már elképzelhetetlennek tűnik hasonló bemutatás, ám régen ilyen is elfordult.

Lee Bowyer volt a legdrágább tini-igazolás az angol fociban, amikor 1996-ban a Charlton Athletictől a Leeds Unitedhez igazolt. Ám mivel még nagyon fiatal volt, a klub úgy döntött, egy kis támogatásra is szüksége van.

A bemutatáshoz odavitték a játékos szüleit is, mintha azt demonstrálnák, Bowyer nem elég idős ahhoz, hogy egyedül hozzon döntéseket.

Bryan Robson, a játékos-menedzser, akinek az öltözékére nehéz szavakat találni. Az egykori játékost és legendás menedzser biztosan nem büszke arra, amikor bemutatkozott Middlesbrough-nál.

- valahogy így lehetne jellemezni ezt a fotó.

Biztosan sokan emlékeznek még az idősebb korosztályból a több mint százszoros ír válogatott kapusra, Shay Givenre. A legendás játékos is átélt kellemetlen pillanatokat, amikor az Aston villához igazolt a Manchester Citytől 2011-ben.

A kapus ötéves szerződést írt alá és 3,5 millió fontot fizettek érte.

Ezért pedig meg is dolgoztatták, ugyanis mozgólépcsőn érkezett meg az új csapatához.

Az már csak az Aston Villánál tudják, hogy miért.

- teszi fel a költői kérdést a Twitter-oldal. Igen, ilyen is volt, az angol játékos - aki 1993 és 1997 között játszott a Leedsben - fegyverekkel pózolva mutatkozott be a drukkereknek. 138 meccsen 32 gólig jutott, míg előtte a Sheffield Unitedben 82 találatot szerzett 197 mérkőzésen, így lehet mesterlövészként akarták bemutatni.

A Tottenham Hotspur 1997-ben jelentette be a legendás David Ginola érkezését. A Newcatle Unitedtől érkező francia játékost már

akkor is imádták a nők, talán ebből a megfontolásból döntött úgy a londoni együttes, hogy félmeztelenül mutatja be a sztárigazolását.

Az elegáns rövidnadrág pedig már csak a hab volt a tortán. Ennek ellenére kíváncsiak lennénk rá, kinek az ötlete volt ez.

Elsüllyedt a Sárga Tengeralattjáró: sehogy sem akar ez összejönni

A La Ligában szereplő Villareal is kitett magáért, amikor Santi Cazorla bemutatásáról volt szó. A spanyol együttes - ki tudja, milyen megfontolásból - a játékost egy mellényben viselő férfivel leplezte le, miközben

Cazorla egy hatalmas, whiskys pohárra emlékeztető üveghengerben állva várakozott, míg a füst elillan.

A szurkolók egyébként nagyon élvezték az előadást, mindenki felállva tapsolt.

Roberto Soldado soha nem futotta be azt a karriert, amelyet jósoltak neki, hiába volt óriási tehetsége. A spanyol játékos pályafutása talán akkor tört meg, amikor elhagyta a Tottenhamet, hogy visszatérjen Villarrealba, ahol még a leleplezése is rosszul sikerült.

Mindössze annyi lett volna a dolga, hogy a labdát a szurkolók közé rúgja. Elsőre nem sikerült, látszott is rajta, hogy ideges, ám jött az újabb próba. Az sem lett sokkal jobb, a labda az üres lelátón kötött ki.

Real-égés, Darth Vader és bónusznak a nagy átverés

Érdemes megemlékezni a Real Madrid történetének legviccesebb leleplezéséről is,

amikor Theo Hernández megmutatta a világnak, hogy mennyire rosszul bánik a labdával.

A videót elnézve annyira nem is csodálkozunk rajta, hogy a jelenleg az AC Milan alkalmazásában álló játékos mindössze 13 meccset kapott a spanyol fővárosban.

A Csillagok háborúja (Star Wars) amerikai filmfranchise szerelmesi biztosan boldogok voltak, amikor a mexikói CF Pachuca bemutatta Omar Gonzálezt. A klub vezető azt szerették volna, ha csak a sajtótájékoztató végén lepleződik le az új igazolás,

így az amerikai válogatott játékost Darth Vader jelmezbe öltöztették. Bár nem kerítettek volna ekkora feneket a bemutatásának, ugyanis González 59 meccsen mindössze egyetlen gólt hozott össze.

Bár nem új igazolás bemutatásáról volt szó - hanem búcsúról - , de egész egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni az eset mellet.

Ignazio Barbagallo, a helyi harmadosztályban szereplő Citta Di Viagrande játékosa ugyanis megrendezett emberrablással vett búcsút pályafutásától.

A szicíliai játékos a meccs végén nemcsak szimplán elköszönt, hanem egy helikopterrel érkező csoport "erőszakkal" magával vitte. A pályán tartózkodó többi játékos, illetve a lelátón ülők sem sejtették, mi történik pontosan, hiába volt csak színjáték az egész.