Vágólapra másolva!
A kameruni rendőrség nyomozást indított az ország futballszövetségét irányító Samuel Eto'o ellen, akivel szemben fogadási csalás segítésének gyanúja merült fel.

A korábbi FC Barcelona-, Chelsea- és Inter-sztárt azzal vádolják fogadási csalók munkáját segítette a kameruni bajnokság másodosztályában. A vádak alapja egy kiszivárgott telefonbeszélgetés lehet, ahol Valentine Nkwainnal, a Victoria United elnökével beszélget, akinek megígéri, hogy segíteni fog, hogy a csapat feljusson az élvonalba.

"Bizonyos dolgokat meg tudunk tenni, de nagyon diszkrétnek kell lenned, testvérem. Ne aggódj, meg fogjátok kapni a három pontot, a bírót pedig felfüggesztjük. Az Opopónak (ez a Victoria United egyik beceneve) az élvonalba kell jutnia. Ez a célunk. És ez a mi szövetségünk. A Victoria United fel fog jutni" - jelentette ki határozottan az Eto'ónak tulajdonított hang egy meccs után, amit a Victoria 1-0-ra elveszített.

Samuel Eto'o feje fölött megint összecsapnak a hullámok Forrás: AFP/Daniel Beloumou Olomo

Eto'o tagadja a vádakat, míg Nkwain azt állítja, a felvételen nem az ő hangja hallható. A 2021 óta a kameruni szövetségi elnöki posztját betöltő Eto'o ellen bundázás mellett korrupció és hivatali visszaélés gyanújával is nyomozni. A korrupciós ügyben legalább a szövetség legalább 40 további munkatársa érintett.

A felvétel nyilvánosságra kerülése után Eto'o azt mondta, csak egy barátjával beszélgetett, aki befektetni készül a fociba, és csupán arra tett ígéretet, hogy minden eszközzel fel fognak lépni a játékvezetői tévedések ellen.

Eto'óról legutóbb a tavaly november-decemberi katari foci-vb idején cikkezett sokat a sajtó, amikor a Brazília - Dél-Korea vb-nyolcaddöntő után hasba rúgott egy algériai újságírót. Fél évvel korábban adócsalásért ítélték el, még korábban pedig a bíróság mondta ki, hogy ő az apja egy 22 éves madridi nőnek.