Óriási megtiszteltetés érte a macskarugdosó focistát

Kurt Zouma
West Ham United's French defender Kurt Zouma heads the ball during the UEFA Europa Conference League final football match between ACF Fiorentina and West Ham United FC in Prague, Czech Republic on June 7, 2023. (Photo by Joe Klamar / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-győztes francia válogatott Kurt Zouma lett hivatalosan az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United csapatkapitánya.

A Konferencia-liga-győztes londoni klub közleménye szerint a 11-szeres francia válogatott védő a nyáron az Arsenalhoz igazolt Declan Rice-t váltja. A 28 éves hátvéd négy alkalommal is viselte már a kapitányi karszalagot a szezonban, teljesítményével pedig lenyűgözte a csapat vezetőedzőjét, David Moyes-t, aki meggyőződött arról, hogy a játékosa vezető típus.

– jelentette ki a skót tréner a csapat sajtótájékoztatóján.

Néhány hónapja Zouma jövője még korántsem volt ennyire biztos a csapatnál, miután kiderült, hogy megrúgta és megverte a saját macskáját, amiről videó is készült. Miután bűnösnek vallotta magát 180 óra közmunkára ítélték, és öt évre eltiltották a macskatartástól is.