A korábbi magyar szövetségi kapitányok a hollandokat és a szlovákokat kerülnék el az Eb-n

Gellei Imre focikapitányok
Gellei Imre, a Ferencváros frissen kinevezett edzője a Pécsi MFC-Ferencváros mérkőzésen, a labdarúgó Borsodi Liga 12. fordulójában.
Vágólapra másolva!
Három korábbi szövetségi kapitány, Csank János, Gellei Imre és Egervári Sándor mondta el, milyen csoportnak örülne a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon, illetve melyik csapatokat kerülnék el a szakemberek, ha ők választhatnának.

A három egykori szövetségi kapitány a Magyar Nemzetnek elmondta, a magyar válogatott az utóbbi években bebizonyította, nincs oka a félelemre, de persze a sorsolás még így sem mindegy.

Gellei Imre a hollandokat és az olaszokat elkerülné az Eb-n Forrás: MTI/Czéh Bálint

"A németek ugyan gyengélkednek mostanában, ám egy hazai Európa-bajnokságra biztosan nagyon összeszedik magukat. A harmadik kalapból nem örülnék a hollandoknak, igaz, elsősorban a múltjuk miatt mondom ezt, a többi itt szereplő válogatottat egy szinten látom" - mondta Gellei Imre, aki a negyedik kalapból az olaszoknak nem örülne.

"A németekben és az angolokban bizonyára benne lennének a tőlünk elszenvedett kudarcok a közelmúltból, ami plusz motivációt kölcsönözne nekik. Nem szeretnék ünneprontó lenni, de ne felejtsük el, hogy ezek a csapatok a Nemzetek Ligáját leginkább a felkészülésre használják, mi sokkal fontosabbnak kezeltük, ami érthető, hiszen számunkra létkérdés volt a jó szereplés" - mondta Csank János, aki örül, hogy a románokat nem kaphatjuk.

"Attól tartok, az ellenük játszandó meccset érzelmi túlfűtött hangulat venné körül, elsősorban a szurkolók részéről, ugyanezért nem szeretném, ha egy csoportba sorsoljanak minket a harmadik kalapból a szlovákokkal. Jó lenne innen elkerülni Hollandiát is, bár az utóbbi években egyre kevésbé tetszenek, és nem bánnám, ha a skótokkal sem futnánk össze" - mondta Csank.

Egervári Sándor 2010 és 2013 között dolgozott szövetségi kapitányként, és azt mondja, végre ott tartunk, hogy nincs okunk a rettegésre a sorsolás előtt.

"Az én időmben kaptunk több pofont is a hollandoktól, ezért nekik nem örülnék. A harmadikból talán a skótok és a csehek lennének kívánatosak, a negyedikből pedig valamelyik pótselejtezőből érkező válogatott" - mondta Egervári Sándor.