Vágólapra másolva!
A Ferencváros csütörtök este 18.45-től a belga Genk csapatát fogadja az Európa Konferencia-liga csoportkörének 4. fordulójában. A mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatón Dejan Sztankovics, a Fradi edzője, és Sigér Dávid, a csapat válogatott középpályása vett részt.

A két csapat két héttel ezelőtt találkozott Genkben, ahol a helyzetek ellenére végül 0-0-s döntetlen született, ami mindkét csapat számára megfelelőnek tűnő eredmény volt, azzal együtt is, hogy a szerb Csukaricskit kiütő Fiorentina átvette a vezetést az F csoportban.

A szerb edző elmondta az Origo kérdésére elmondta:

"Nagyon érdekes, taktikus, fizikálisan rendkívül megterhelő meccset vívtunk két hete, és szerintem ez holnap sem lesz másként.

De szintén nagyon fontosak lesznek az apró részletek, pontrúgások, szögletek, végig, 95 percen át koncentrálni kell, nem csak az első vagy az utolsó 20-30 percben" - mondta a Sztankovics.

Dejan Sztankovics persze nem a taktikát árulta el, de azt igen, hogy mire kell figyelniük a Genk elleni csata során Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A korábbi Fradi-játékosról, az első meccsen kiválóan játszó Joseph Paintsilről elmondta, hogy valóban döntő lehet a játéka, de az ő erősségei is csak a csapattársai által jönnek ki.

"Minden részletre kiterjedően feltérképeztük az ellenfelet, de mi elsősorban saját magunkra figyelünk, a saját taktikánkra, erősségeinkre. Sigi (Sigér Dávid) beszélt a szurkolóinkról, akik

Arra a felvetésre, hogy a szurkolótábor támogatása nem hajszolja-e bele a játékosokat a túlzott kockázatvállalásba, azt mondta, tisztában van ennek a veszélyével, de "én nagyon szeretek hazai pályán, telt ház előtt játszani, amikor együtt támadunk, védekezünk".

A szakember ismét megerősítette, hogy a tavalyi döntős Fiorentina mellett ugyanannyi esélye van a továbbjutásra a Fradinak és a Genknek is.

"Nem szeretek matekozni, abban hiszek, hogy a dolgok a pályán dőlnek el. Mindhárom csapatnak azonos esélyei vannak a továbbjutásra.

Tudjuk, hogy akár egyetlen győzelem is továbbjutást érhet, ennek megfelelően játszunk."

Sztankovics elmondta, Varga Barnabás kivételével minden játékosára számíthat.

"Van három-négy variációnk a középpálya és a támadósor összeállítására, de tudok a védelemben is cserélgetni, ami valóban nagy könnyebbség számunkra. Ma este, az edzésünk után fogom eldönteni, hogy fog kinézni a kezdő tizenegy" - zárta mondandóját Dejan Sztankovics.

Sigér Dávid kisebb sérülése után ismét teljesen egészséges, és vezére lehet a Fradinak Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Sigér Dávid szerint továbbra is él a feltételezés, hogy a Genk elleni két meccs a vízválasztó a továbbjutás szempontjából.

"Nagy izgalmas, ahogy nekiindulunk a második három meccsnek.

Mindkét csapatnak inkább a védekezés volt a fontos, amivel próbálta megnehezíteni az ellenfele játékát."

Kisebb sérüléséről a játékos elmondta, hogy jól van, amit mutatott, hogy a hétvégén is pályára tudott lépni. Csütörtökön várhatóan ismét telt ház előtt léphet pályára a csapat, amiről a válogatott középpályás ezt mondta.

Az F csoport állása 3 forduló után:
1. Fiorentina 3 1 2 - 10- 4 5 pont
2. FERENCVÁROS 3 1 2 - 5- 3 5
3. KRC Genk 3 1 2 - 4- 2 5
4. Cukaricki 3 - - 3 1-11 0

korábbi eredmények:
1. forduló (szeptember 21.):
Ferencvárosi TC-Cukaricki 3-1
KRC Genk-Fiorentina 2-2
2. forduló (október 5.):
FK Cukaricki-KRC Genk 0-2 (0-2)
ACF Fiorentina-Ferencvárosi TC 2-2 (0-1)
3. forduló (október 26.):
KRC Genk-Ferencvárosi TC 0-0
ACF Fiorentina-FK Cukaricki 6-0 (3-0)

a további program:
5. forduló (november 30.):
Fiorentina-Genk 21.00
Cukaricki-Ferencvárosi TC, Leskovac 21.00
6. forduló (december 14.):
Genk-Cukaricki 18.45
Ferencvárosi TC-Fiorentina 18.45

A Ferencváros - Genk mérkőzést az Origo élő szöveges formában közvetíti, valamint helyszíni összefoglalóval is jelentkezik.