Messi vagy Maradona? Ferenc pápa meglepő választ adott

Ferenc pápa, Lionel Messi, Diego Maradona
Argentina's supporters wave a flag depicting Pope Francis, Argentina's forward #10 Lionel Messi and football legend Diego Maradona before the start of the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Argentina and Saudi Arabia at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on November 22, 2022. (Photo by JUAN MABROMATA / AFP)
Vágólapra másolva!
Miután Lionel Messi megnyerte pályafutása nyolcadik aranylabdáját, egy interjúban Ferenc pápát arról kérdezték, hogy két honfitársa közül az Inter Miami sztárját vagy Diego Maradonát tartja a valaha volt legnagyobb futballistának. Válaszában a szentatya a két focilegenda helyett egy harmadik ikonikus játékos nevét említette meg.

Két nappal az Aranylabda-gála után, amely során Lionel Messi nyolcadszor is megkapta a rangos díjat, a RAI1 olaszországi hírműsorának adott interjújában a Buenos Aires-i születésű Ferenc pápa nehéz kérdést kapott. Az olasz származású argentin egyházfőtől azt kérdezték, hogy Messit vagy Maradonát tartja-e minden idők legjobb labdarúgójának, mire a szentatya némileg meglepő választ adott.

"Egy harmadik nevet mondanék: Pelé" -

hangzott Ferenc pápa válasza, aki honfitársai helyett a brazilok háromszoros világbajnok focilegendáját választotta.

Ferenc pápa Messiről, Maradonáról és Peléről is beszélt Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

"Mindhárman nagyszerűek, mindannyiuknak megvan a maga különleges képessége. Jelenleg Messi nagyon jó" - tette hozzá a 86 éves egyházfő, aki röviden jellemezte is a három klasszist.

- mondta Ferenc pápa Maradonáról, aki 2020 novemberében halt meg.

"Messi nagyon korrekt, ő egy úriember" - jellemezte tömören az immár nyolcszoros aranylabdást a szentatya, majd visszaemlékezett arra, amikor Pelével találkozott.

"Közülük Pelé volt a legnagyobb úriember. Nagyon nagy szíve volt. Beszéltem vele, találkoztunk egy repülőgépen Buenos Airesben, nagyszerű embert ismerhettem meg a személyében" -

méltatta Ferenc pápa a futballtörténelem egyedüli háromszoros világbajnokát, aki tavaly decemberben halt meg hosszas betegség után.

Forrás